IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Качествените имоти ново строителство остават надеждна инвестиция

Поради ситуацията с COVID-19 имаше кратък застой в бизнеса, но това не промени пазара на недвижими имоти, твърди Мирослав Манолов, изп. директор на „Явор“ АД

08:00 | 15.06.20 г.
<p>
	Мирослав Манолов, изпълнителен директор на &bdquo;Явор&ldquo;АД. <em>Снимка: Компанията</em></p>

Мирослав Манолов, изпълнителен директор на „Явор“АД. Снимка: Компанията

Ако жилището е качествено, а инвеститорът и строителят - сигурни и надеждни, инвестицията наистина е добра. Така съветва Мирослав Манолов, изпълнителен директор на „Явор“ АД, в предаването „ИмоТиТе“ по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов. „Явор“ АД и неговият мажоритарен собственик „Интерком Груп“ ООД са утвърдени инвеститори в град Варна, с дългогодишен опит, качествено изградени проекти, коректност и внимание към всеки клиент.

„Поради ситуацията с COVID-19 имаше застой в бизнеса от около един месец, но това не би променило пазара на недвижими имоти“ смята Манолов. Той дава пример с новия имот, който е придобит от дружеството в един от най-атрактивните квартали за живот във Варна – ж.к. Чайка. Само за един ден след като е споделена информацията за бъдещия проект запитванията за този имот са над 100 на брой.

Манолов споделя и много подробна информация за два от проектите на „Явор“АД, които са в строителна фаза в момента – сграда МЛАДОСТ и комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН. Инвеститорът прилага много иновативни и нетипични за масовото строителство решения, както при фасадата на сграда МЛАДОСТ, която се отличава с отлични шумо- и топлоизолационни качества и е почти вечна. „Нашите клиенти знаят, че ние винаги предлагаме нещо различно и добро на пазара“ отбелязва Манолов.

Комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН, който се намира в централната част на град Варна е затворен голям комплекс, със собствен парк от 10дка и без достъп на автомобили. Инвеститорът е решил да застрои само 40% от този парцел, като останалата част е предвидена за зелени площи – площадки и алпинеуми, пешеходни и велоалеи, детски площадки, открит фитнес и зона за разходки на домашни любимци.

“Решихме да проектираме комплекса на два етапа, за да можем да отчетем всички желания и виждания на клиентите“ споделя Манолов. Едната от секциите от втория етап от строителството е предвидена да се изгради с технология, която осигурява отлична звукоизолация и трайност на фасадата, което осигурява на клиентите по-добро жилище, независимо, че са в голям жилищен комплекс. „Ние даваме много повече, отколкото някой предлага на пазара“ убеден е Манолов.

Изпълнителният директор на „Явор“АД дава съвети при покупка на нов дом, какви са критериите на които трябва да отговаря едно жилище, за да бъде разумна инвестицията. Според него най-важните характеристики на едно жилище ново строителство са локацията, функционалността на разпределение, изложението и не на последно място качеството на строителните материали и изпълнението. Цената не бива да е водеща при такава инвестиция, защото с оглед на качеството след време най-евтините имоти ще излязат доста по-скъпи. „Ние отдавна се опитваме и успяваме да проектираме домове, а не спални“ споделя Манолов.

Повече информация за всички проекти на „Явор“ АД може да намерите тук!

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още