Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Атанас Тасев: България може да се превърне във водороден газов хъб

Спирането на "Топлофикация" не е добра идея, смята енергийният експерт

1
 
4
 
8
преди 1 месец
България може да се превърне в Швейцария на Балканите............но на куково лято,....т.е.-когато швейцарците дойдат да управлават страната,може и да стане.
1
 
3
 
7
khao до: Zlato
преди 1 месец
Няма профилна снимка
хубаво е човек като ползва ирония да е интелигентен иначе е смешно за околните, хахахахаха !
1
 
4
 
6
khao до: Императорът
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Професорът "експерт" явно е бягал от часовете по химия - иначе щеше да научи, че водородът не расте по дърветата.
---
кво да ти кажа.... и добива на така наречения зелен водород и добива на ток от "плочки" са все обект на изучаване от предмета Физика! Та кой е бЕгал от часовете в училище си личи от километри по писанията му, хахахха :)
4
 
3
 
5
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Хубаво е човек да помечтае ... Нали от ЕК обещаха да излеят трилиони в тея мечти. Явно и на Тасев му се привидяха едни яхти.
Като гледам китаеца с каква бясна скорост копае въглища, явно не вижда потенциал в Тасевските мечти.
2
 
2
 
4
zelka007 до: Императорът
преди 1 месец
хммм ... говори за топлофикация софия и за данъчните складове ... :)))

за геотермания потенциал и фотоволтаиците 2 изречения ... все пак и това е нещо ... :)))

импе ,
турците за около 15 години са достигнали капацитет от геотермална енергия почти 2GW и продължават да строят , една централа е средно по 21MW . през 2005 са увеличили 10 (десет) пъти националният бюджет за проучвания . локализирали са геотермалните полета и температурите . направиха в университетите си специалности свързани с геотермалната енергия . и раздават концесии ... :))) ... имат много сериозна база технологична собствена за производство на централите . изчислили са потенциалът си на 14GW и си го гонят ... а за фотоволтаиците мисля че си изпуснал нишката отдавна какво се случва там . специално за теб ще следим търгът за 700MW в португалия за фотоволтаична мощност , щото сме с почти еднакво слънцегреене и разходите за материали и труд у нас са съпоставими с тях , отвориха го оня ден . като приключи ще си пишем пак .

и понеже знам , че си личност технологическа и обичаш новостите , това е ферибот работещ на ток и зареждащ се със слънчеви батерии . вози по 75 човека и прави 22 курса на ден , общите разходи на ден са $2,60 за енергия , зат-пат дозарежда от мрежата ... :))) ...

https://plugboats.com/this-solar-ferry-in-india-runs-on-2-60-a-day/
4
 
4
 
3
Императорът до: zelka007
преди 1 месец
За геотермалството е така - имаме си потенциал. Рекултивираните въглищни терени са рекултивирани за да се ползват по предназначение - за земеделие. Тракийската земя е една от най-плодородните в Европа - и е безумие да наредим по нея черни плочки, пък да внасяме домати, зелета и царевица. За добив на енергия Главното програмистче е измислило природния газ и атомчето. Земята е за да расте храна по нея - черни плочки не се ядат.
3
 
3
 
2
преди 1 месец
Професорът "експерт" явно е бягал от часовете по химия - иначе щеше да научи, че водородът не расте по дърветата.

Или просто му бутат под масата, за да говори глупости. Не знам да имаме излишък от енергия, че и водород да произвеждаме, особено като спрем въглищните централи.
1
 
4
 
1
преди 1 месец
алелуя ... енергиен експер говори официално за геотермален потенциал в БГ ... за възможност да произвеждаме и разпределяме водород в региона ... за фотоволтаични централи на мястото на рекултивирани въглищни терени ... ха ... утре докато си пия кафето ще го изслушам ... :)))