Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Николай Василев: Само политически въпроси могат да ни спрат по пътя към еврозоната

Това, че държавата влиза в частна банка, е добра стъпка към еврозоната, посочи финансистът

0
 
1
 
8
driverf1 до: driverf1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Да се чете вместо "БТК"-Булгартабак или Благоевград БТ.....
0
 
4
 
7
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Колко пъти трябва да пиша до инве.стора.....,Николай Василев не е финансист.....,него така наречения "цар" го понижи от финансов министър в неговия кабинет (на царя) в министър на транспорта информационните технологии и съобщенията (надявам се помните аферата с БТК).....,тоест той е провалил се министър на финансите.....
От тук нататък не говорете повече за "финансист".....
Като специалист по транспорта информационните технологии и съобщенията- ДА,но не и като финансист в какъвто се изживява все още.....
Надявам се че бях изчерпателен.....
0
 
2
 
6
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Никито, чекай ти го изясним!
ТОВА НЕ Е КАТО ПРИЕМА В ЕС! РАЗЛИКАТА Е СЛЕДНАТА - ПРИ ПРИЕМА В ЕС НИ ЗЕМАХА ЗА ПРИСУГА И МОМЧЕ ЗА ВСИЧКО В ТЕХНАТА КЪЩА. ДА НИ ПУСНАТ В ЕВРОЗОНАТА Е ВСЕ ЕДНО ДА НИ ПОКАНАТ НА МАСАТА. ДА ХАПНЕМ И ДА ПИЙНЕМ С ТЯХ, ДА ПООБЩУВАМЕ.
Как мислиш, дали ше ни поканат? Щото знам отговорът. Само заслепени интересчии кат теб може да твърдът обратното. Домбровскис пак ше ни "изиграе".....МЪКА.
0
 
1
 
5
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Забравяте, че само около година, година и половина, цената беше около 4-5 лв. Сед информацията за капиталовата недостатъчност падна на половина. Сега пак се качва. Лично аз не продавам при ниска цена. Не се знае колко ще е цена след 1 месец. Пък като гледам как се продават акции на 2.8+, нищо чудно да има договореност държавата да купува на тази цена търгуваните от банката акции.
3
 
4
 
4
Zlato до: scott
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Забравил е само да каже, че и удължаването на извънредното положение странно съвпадна с цялата врътка. Не че българите сме се разтичали да правим протести, но много съвпадения. Иначе сме майстори в кръчмарските революции :)))
1
 
6
 
3
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Кирил Симеонов пред Фрог: Със сделката с *** показахме на Европа, че сме най-обикновени тарикати

Защо го наричате демагогия?

Кой разумен инвеститор би искал да закупи акции на цена около двойна над пазарната? Но пък държавата винаги е на линия, за да придобие два пъти по-скъпите акции. Няма проблем - все пак е с парите на българските данъкоплатци.

Сега - да споменем “тънкия” момент.Винаги става интересно, когато зад едни действия се провиждат и други неща.

С тази цена за акция, държавата и още един неназован участник с доста по-малък дял ще придобият 26.18% от капитала на банката.
Така, а сега си представете, ако цената на акцията е близка до пазарната, тоест около два пъти по-ниска. С тези 200 милиона лева хипотетично новият инвеститор би могъл да има два пъти повече акции или над 50%. Ерго - сегашните мажоритарни собственици нямаше да имат контрол над банката. Интересно нали? А при сегашните условия те ще запазят общо над 60% от дяла. С един изстрел два заека - хем покриваме изискването на ЕЦБ, хем спасяваме собствениците на ***. Всичко това с парите на данъкоплатеца.
Това е скандално. И всичко това идва след безумните идеи за държавни бензиностанции, лотарии, огромен ВиК холдинг. Държавен капитализъм от “дясната партия на България”.

Понекога, некой им го казва. Кратко, ясно, точно, евалла.
2
 
5
 
2
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Ало, Николайчо, напоследък много се активизира в твоя си стил. Помним те. Идват избори и ти упорито напомняш за себе си. Смешно е да твърдиш и правиш паралел между Шенген и Еврозоната, че са еднакви причините да не ни пускат там. АМА МНОГО Смешно. Аз те цитирах с глупотевините ти при преподаване на лекции по икономика на студенти, за да не правят такива нелепи съждения. Но в устрема си към властта си неудържим. Щом пригласяш и на Каратози, както нарича един политик Краниколов безличния послушник, ясна е работата. Последното, което помня от Караниколов е лъжата му за изпратените фурмИ. Писва ми от неграмотници и нагаждачи.
НЕ СМЕ ГОТОВИ за еврото и хората там го знаят. Самата еврозона е в люта криза, та дори да бяхме готови, не ни е мястото там. Знаем и на кого е *** и защо я спасиха, когато сринаха КТБ.
2
 
4
 
1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Нещо съм пропуснал. Явно като влезнем в еврозоната и ще завалят евра (мана) от небето и всички ще заиграем сиртаки по гръцко море. Какво стана с добрия стар недържавен капитализъм :)))

Това, че държавата влиза в частна банка, е добра стъпка, щом става дума за еврозоната.