Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

ББР ще участва с до 70% в увеличението на капитала на ПИБ

Премиерът Бойко Борисов увери, че държавата ще е съакционер в частната банка за кратко и ще продаде обратно акциите на печалба

   1| 2    
0
 
0
 
19
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Сега в крайна сметка всички ще имаме интерес *** да е стабилна и да плаща дивиденти на държавата
1
 
8
 
18
Стоян Петров до: oiling the gears
преди 1 месец
Няма профилна снимка
През юли месец миналата година си постнал : " От началото на годината излезнаха данни че *** е отписала или продала лоши кредити за 250 млн. лв. което автоматично коригира цифрите на ЕЦБ, които са към 31 дек. 2018 Освен това недостигът на капитал и размерът на лошите кредити не са 2 отделни проблема, а един. Мислълта ми е, че реално сумата, която трябва да набави от *** е само 130 млн. евро, което предвид печалбата на банката за първите 6 месеца и след сделката с Кремиковци е достижимо в кратък срок". Прогносите ти за П.И.Б не са адекватни, а вероятно добре платени!
2
 
8
 
17
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Защо ли Първа Инвестиционна Банка ми звучи като Първа Частна Милиция?
2
 
8
 
16
Ivan N. до: Zlato
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Печалбата е на хартия, а ръководството финансира сделки със свързани лица които надвишават в пъти допустимите норми. Не ти трябва адвокат да ти каже това :)
1
 
6
 
15
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ceko Minev ми го цензурира?!? WTF?
4
 
6
 
14
Ivan N. до: oiling the gears
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Кое е доброто на тази сделка? Тази банка не може да си покрие буферите, емитира акции, които никой не искаше и държавата ги изкупи с нашите пари! Кое му е хубавото?!? Че се задължавали да си изкупят обратно акциите ли? Ако утре фалират кога ще си видим парите? Банка на мафията! Цеко Минев що не се бръкне той да покрие капиталоватс дупка?!? Спиш, българинооо, спиш!
2
 
8
 
13
преди 1 месец
Вчерашният ден маркира началото на края на една цяла ера в банковата история на България. С влизането в еврозоната регулацията върху българските банки ще е отговорност и на Европейския банков орган, а не само на БНБ, чиито управител и подуправители по банков надзор се гласуват в парламента, тоест от управляващите коалиции. Засилването на банковата регулация е добър знак, при положение че двама от последните подуправители на БНБ са обвиняеми по все още неприключеното дело за затворената КТБ.
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30661165.html
9
 
3
 
12
преди 1 месец
Реално сделката е добра за държавата, а намесата й е в интерес на всички вложители. Неочакван ход и за мен, но го намирам за изцяло положителен като път към Еврозоната и като спокойствие за всички вложители
8
 
6
 
11
фиг.1 до: Zlato
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ако банката беше пред фалит, нека фалира, нямам нищо против. Но случаят не е такъв. Просто тя не отговаря на твърде консервативните критерии за членство в ЕЗ и реално ни спъва в присъединяването към ERM2.
2
 
10
 
10
Zlato до: фиг.1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
По принцип няма такова нещо неизбежна държавна намеса. Имаме фалит, нещо съвсем обичайно за един свободен пазар. Всичко друго си е чиста проба популизъм, социализъм и в крайна сметка комунизъм. Единственият въпрос с тази намеса на държавата тук е, това което направи държавата популизъм ли е или социализъм. За комунизъм мисля е още рано за говорене.