IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uniqlo вече произвежда предпазни маски за многократна употреба

Това е поредният търговец от модния сектор, който се насочва към тази ниша

11:45 | 15.06.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Noriko Hayashi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Noriko Hayashi/Bloomberg

Най-големият азиатски търговец на дребно залага, че има правилния продукт, който да предложи в точното време – Uniqlo предпазна маска за многократна употреба, пише Bloomberg.

От тази седмица операторът на магазини за дрехи Fast Retailing ще започне да продава маски за многократна употреба в Япония. Маските ще се продават в комплект по три за 990 йени (9 долара), като залагат на качество и комфорт, твърди компанията в изявление от днес.

Uniqlo се присъединява към множеството компании, които предлагат нови продукти и услуги, докато коронавирусната пандемия повлиява на начина на живот на хората по целия свят, променяйки начина им на работа, на обличане и на хранене. Бизнесът се надпреварва да се адаптира към тази промяна. Fast Retailing твърди, че решението да прави и продава маски е взето заради потребителското търсене.

Плановете за продажбата на маските на Uniqlo извън основната ѝ база в Япония ще бъдат обявени, когато са готови, посочва Fast Retailing.

Компанията, която има над 2000 магазина в глобален мащаб и 20 млрд. долара годишни приходи, ще бъде един от най-големите търговци на дребно, които продават маски. Други играчи от сектора, като Gap, Madewell и Adidas, също наскоро обявиха, че произвеждат собствени маски.

Fast Retailing, която планира да произвежда по 500 хил. пакета маски седмично, ще използва лесен за дишане плат, който е разработен от японската текстилна компания Toray Industries. Маската филтрира 99% от микроорганизмите, като това ѝ свойство се запазва дори след 20 пранета, гласи изявлението. Платът, наречен AIRism, често се ползва за производството на дишащи летни дрехи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
памперси за многократна употреба ви трябват , алооооу !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още