Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Протестите в САЩ са както расови, така и класови

Исканията за расова справедливост имат потенциала да породят ново работническо движение в Америка

2
 
1
 
2
driverf1 до: Императорът
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Императоре,много ми е интересно по какъв предмет преподаваш и в твоите паралелки има ли от така наречените "ромове".....?
1
 
6
 
1
преди 10 месеца
Изключително смехотворна и жалка статия. "Работническо движение" на индивиди, които поколения наред живеят на социални помощи? Статистиката показва, че ако чepните хора напуснат всички до един САЩ, то Америка ще загуби 1.5% от работещите... и около 50% от бенефициентите на социални помощи !!! Тука явно е като с нашите рoмове, дето дори при най-голям глад за работна ръка реват: "Нема работа, батееее" - ама предложиш ли им - казват "бе за 1000 лева няма да им работя" - щото то не може да си напише името, ама иска да работи на бюро с директорска заплата !!!
Колко точно са "ощетени" откъм образование - наскоро един професор по счетоводство бе уволнен, защото отказал ДА ОСВОБОДИ ОТ ИЗПИТИ нигърските студенти !!! Демек бъдещите чeрни са дискриминирани, задето не им дават диплома като подарък, докато белите се скъсват от учене.
Никой не им е виновен, че не учат - човек, който ИСКА да учи, няма сила, дето да го спре - имам ученици от различни малцинства и знам. Оттам тръгва всичко - ако една група - расова, религиозна и т.н. е нискообразована, то тя не може да си намери висококвалифицирана и добре платена работа.
Това за репарациите е чутовно безочие - по същата логика белите може да искат от чepните да си платят за привилегията да живеят в най-развитата страна на света, вместо да се люлят по дърветата в Heгрия. Но не - белите искат от тези просто да спазват законите и да дават своя принос за обществото.
Икономическо приобщаване щяло да има - какво - ще задължат компаниите да подарят процент от акциите си на нeгъри ли? Някой да им е забранил да си купуват? Как има чepни хора, дето са успели в обществото, без да нарушават законите и без някой нещо да им е дал наготово?