IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW не се отказва от целта за печалба въпреки „много лошото“ второ тримесечие

Компанията ще трябва да е особено дисциплинирана по отношение на разходите, посочват Херберт Дийс и Франк Витер

21:10 | 15.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Германският автомобилен концерн Volkswagen AG оставя непроменена целта си за годишна оперативна печалба въпреки срива в търсенето заради коронавируса и тежкото второ тримесечие.

Второто тримесечие на годината ще бъде „много лошо“ и германският производител ще трябва да е особено дисциплиниран по отношение на разходите, за да изпълни целите си за годината. Това посочват главният изпълнителен директор Херберт Дийс и и главният финансов директор Франк Витер по време на вътрешна среща с мениджъри на концерна.

Пред Bloomberg от компанията потвърдиха изказванията на Дийс и Витер, които преди това бяха съобщени от германското издание WirtschaftsWoche.

Volkswagen, както и останалите автомобилни компании, бяха силно ударени от коронавирусната криза, която принуди затварянето на заводи и осакати продажбите на ключови пазари като Китай и САЩ. В края на април автомобилният производител посочи, че трите месеца до юни се очаква да бъдат трудни, но усилията за намаляване на разходите трябва да позволят на компанията да остане на печалба за годината.

Производителят от Волфсбург имаше няколко бурни последни седмици заради спорове между ръководството, расистко рекламно видео и софтуерни проблеми, които засегнаха пускането на флагман модела електрически коли ID.3.

Но въпреки ускорената работа на фабриките, потребителите остават предпазливи по отношение на нови покупки на автомобили заради притесненията от нова вълна на коронавируса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още