IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Jaguar Land Rover в Китай започват постепенно да се възстановяват

Успехът на концерна е от решаващо значение за собственика Tata Motors, тъй като индийската компания е изправена пред сериозен спад на продажбите на местния пазар

20:39 | 15.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Индийският собственик на автомобилния концерн Jaguar Land Rover (JLR) приветства началото на възстановяването на продажбите в Китай, след като втората по големина икономика в света постепенно започна да се отваря за бизнес след месеци на бездействие. 

Успехът на JLR е от решаващо значение за собственика Tata Motors Ltd., тъй като индийската компания е изправена пред безпрецедентен спад на продажбите на местния пазар, който започна да отчита забавяне много преди избухването на коронавируса, съобщава Bloomberg.

Tata Motors е „нищо“ без своето звено за луксозни превозни средства, тъй като то генерира до 74% от приходите ѝ от продажби на автомобили с марка Jaguar и Land Rover, посочва брокерската агенция CLSA в свой доклад.

Възстановяването в Китай ще помогне на индийския автомобилен производител през втората половина на годината, тъй като пандемията осакати операциите му по целия свят.

Заразата продължава да притиска търсенето на автомобили в глобален план, принуждавайки концерните да съкращават голям процент от персонала си, като производствените центрове и доставчиците все още се сблъскват с рискове от спиране на дейността.

JLR навлезе в процес на упадък заради проточилите се преговори около Brexit, като компанията беше принудена да предприеме драстични съкращения на разходите за 2,5 млрд. паунда (3,2 млрд. долара), които включват изтриване на хиляди работни места по целия свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още