IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов обеща на превозвачите пакетът "Мобилност I" да е недискриминационен

Българската позиция е категорична да не се гласуват от ЕП на 8 юли текстовете за връщането на превозните средства в страната при липса на охраняем паркинг, посочи премиерът

12:38 | 17.06.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Министерски съвет</em></p>

Снимка: Министерски съвет

Българската позиция е ясна и категорична да не се допускат текстове в Пакета Мобилност I за връщането на превозните средства в държавата по установяване невъзможността да се ползва седмичната почивка на охраняем паркинг в превозното средство.

Това обеща на представители на браншовите организации в автомобилните превози на товари премиерът Бойко Борисов на среща с превозвачите, на която присъства и министърът на транспорта, информационни технологии и съобщенията Росен Желязков, съобщи правителственият пресцентър.

На срещата бяха коментирани и текстовете, свързани със задълженията на водача да се връща в държавата по регистрация, без да се отчита правото му на избор, както и неясноти около прилагането на текстовете за командироването им, които пречат на нормалното функциониране на пазара.

„Убедени сме, че новите законодателни мерки трябва да бъдат реалистични, пропорционални и недискриминационни. Те трябва да запазят конкуренцията в транспортния сектор на Европа, без да поставят нашите компании в по-лоша позиция“, заяви Бойко Борисов.

Investor.bg припомня, че към този момент ресорната комисия в Европейския парламент отхвърли предложенията на България и другите периферни страни на ЕС по Пакета Мобилност I. С тях българските евродепутати и техни колеги от други шест държави настояваха за отпадане на текстовете за задължителното връщане на камионите в страната по регистрация на определен период от време, както и за ползването на седмичните почивки от водачите.

Гледането на Пакета Мобилност I в Европейския парламент е насрочено за 8 юли, когато ще бъдат обсъдени и допълнителните предложения за промени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
driverf1
преди 3 години
Иска им се на българските превозвачи,но няма да стане.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още