IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Zoom ще пусне криптиране от край до край за всичките си потребители

Предстои тестване на нововъведенията

11:37 | 18.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Zoom Video Communications планира да предложи на всички свои потребители, плащащи или не, криптиране на видео обажданията от край до край. Тестова версия ще бъде пусната през юли, обяви доставчикът на услугата, цитиран от Ройтерс.

Компанията, чийто бизнес преживя бум по време на блокадите заради коронавируса, които принудиха повече хора да работят от домовете си, се трансформира в глобално дигитално пространство за разговори от бизнес ориентиран инструмент за телеконферентни връзки.

Компанията се превърна в обект на критики заради проблеми със сигурността на данните и опазването им. Освен това беше охулена за това, че не е разкрила, че услугата ѝ не е криптирана от край до край.

След серия от подобни провали в сигурността няколко институции и компании забраниха използването на Zoom. Ето защо през април базираната в Калифорния компания нае бившия директор по сигурността на Facebook Алекс Стамос и направи няколко големи ъпгрейда в услугата си.

Преди време Zoom разкри намерението си да пусне криптиране от край до край само за корпоративните клиенти, които си плащат за ползването на услугата, но в крайна сметка промени решението си, за да откликне на търсенето и нуждите на потребителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още