IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Земеделските производители изостават от дигиталните решения

Едва 5% от производителите в България разполагат с някаква автоматизация, каза Ивайло Енев, изпълнителен директор на Ondo

17:09 | 18.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Българският земеделски сектор изостава изключително много в технологично отношение. Причините са, че самите производители не знаят какво са дигиталните решения в земеделието. Ето защо се опитваме по всякакъв начин да запознаваме производителите с технологиите. Това каза Ивайло Енев, изпълнителен директор на Ondo, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"За съжаление, много от производителите в България не разполагат с каквото и да е автоматизация. Едва 5% от тях имат такава, но тя не е цифрова", каза гостът.

Той обясни, че вече има и компании, които внедряват тази автоматизация. "Резултатите са много добри", допълни Енев.

"При въвеждането на адекватна напоителна система и технологично решение, което да я управлява, добивите се увеличават до 3 пъти", посочи той. И заяви, че една от големите причини да се случи донякъде модернизацията на българското земеделие бе въвеждането на напоителните системи. "Но това е първият етап от устойчивото развитие на земеделието", допълни Енев.

Очаквайте видео с целия разговор Bloomberg TV Bulgaria.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още