IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутатите приеха правилата за избор на нов състав на Комисията за личните данни

Днес народните представители работиха под един час

11:23 | 24.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Депутатите приеха набързо процедурните правила за избор на състав на Комисията за защита на личните данни. До процедурата се стигна, след като стана ясно, че мандатът на комисията изтича.

Според Закона за защита на личните данни членовете на комисията и председателят ѝ се избират от Народното събрание по предложение на Министерския съвет. Мандатът на комисията е 5 години, като членовете й могат да бъдат преизбирани за още един мандат. 

Приетите процедурни правила предвиждат предложението за кандидати за председател и членове на Комисията за защита на личните данни се внася в писмена форма от Министерски съвет. Предложението за кандидати се придружава от писмени мотиви, които аргументират добрата професионална репутация на кандидатите. Предложенията заедно с приложените към тях документи се публикуват на специализиран тематичен сайт на интернет страницата на Народното събрание в срок не по-късно от 14 дни преди изслушването на кандидатите.

Втората точка в дневния ред на депутатите днес бе проект на решение за предложение до президента на Република България за награждаване с медал "За заслуга". С това програмата бе изчерпана за 57 минути, още преди 10 часа народните представители приключиха работата си в пленарната зала. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още