Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Ниските лихви са истински данък върху спестителите

Централните банкери обаче не могат да намерят друг начин да подпомогнат заемателите

   1| 2    
0
 
0
 
12
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Значи ако имам 100 велосипеда и ползвам 2 от тях, а останалите давам под наем на други хора, това е добър бизнес. Но ако имам 100 лева и давам 98 от тях под наем на банката или на някой друг, съм лихвар. А в крайна сметка е едно и също.
0
 
0
 
11
Shadow1 до: ivanrog
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Това са глупости, не може да ги делиш, напечатани, изкарани, въображаеми, все тая, кое е най-добро е безкрайна тема на философски спорове, а в действителност никога не е най-добро така че се решава кое е по-доброто от наличните варианти.
3
 
0
 
10
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
То печатането тъкмо от там идва - понеже много хора "спестяват". И понеже има голям глад за парици хората ги печатат и няма да спрат докато критичната маса от спестовници не спихне.
А всъщност тази "спестовност" няма нищо общо със класическото спестяване. Просто искат другите да има бачкат срещу лихви, доходност и други алабализми които се характеризират с подписването на някакви документи срещу които се чака "нормална" възвращаемост от поне 4%, парички които някой трябва да им изработи и те да лапнат на готово. Е скоро няма да стане тая. Не очаквайте повишаване на лихвите за доста години напред бих казал дори очаквайте обратното - все по-отрицателни.
0
 
1
 
9
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Кредитополучателите нямат особен избор - ако лихвата е висока или не вземаш или вземаш по-малък заем. Спестителите обаче имат - особено при реално отрицателни лихви. По на сметка си да си държиш парите вкъщи отколкото да ги даваш на банката.
0
 
1
 
8
преди 2 месеца
Е, познайте защо цените на акциите растат и защо ще продължават. Просто 5-6 процента да има растеж акцията годишно, е супердобре на фона на нулеви лихви. Инфлацията поне да покриеш.
0
 
3
 
7
ivanrog до: Shadow1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
То и аз предпочитам парите да са в обръщение, НО изкараните пари, а не напечатаните, защото тия пари, които ние сме изкарали се обезценяват.
0
 
3
 
6
Minka до: baba_meca
преди 2 месеца
За какво са им спестители, като могат да си печатат пари. Вярно, необезпечени парични маси, но на кой му пука?! $ какво му е обезпечението? Обещание на американското правителство? Те тия от десетилетия са като на сватба, само обещават.
4
 
0
 
5
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Не подкрепям автора на статията. Аз предпочитам парите да са в обращение, не да се трупат под дюшека.
4
 
1
 
4
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Хаха, длъжен бил някой да му осигури добра доходност ама скиваш ли без никакъв риск и около 4 процента. Идва края на ерата на лихварството - който изработва нещо ще печели. Такива дето искат да лежат на гърба на останалите просто няма да виреят. Вирусът ще засили тенденцията. Краткосрочно ще растат акциите въпреки никаквата възвращаемост. В средносрочен план и това ще се изчерпа.
Очаквам още по- отрицателни лихви и бичове за лихварите, пардон спестителите.
0
 
4
 
3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Тая ливъридж "икономика" може да продължи дълго, но не и вечно, даже мисля че краят й се вижда, а той ще е наистина ужасен...