Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Новите жилища у нас поевтиняват спрямо края на миналата година

На годишна основа цените продължават да растат, подкрепени най-вече от поскъпването на старите жилища

   1| 2    
1
 
4
 
13
red6 до: abdul
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Нищо не чакам аз. Просто искам да видя балансирана цена, а не "евтино" - каквото и да значи това. Качеството масово е ниско, дори и да е добро - сградата се намира в п0сpaн квартал (щото елитните квартали са оле мале и те) и още една камара странични фактори. И на всичкото отгоре - продават ти нещо с крайна цена 200% от себестойност в полу-суров вид. Е мерси, за такава надценка не работят и наркотрафикантите.
Да те светна - евтино ще значи да продават под себестойност, справедлива - 20-30% макс над. Тия простотии за търсене и предлагане, че били справедливи цените - не на мен тия брокерските братвежи.
1
 
3
 
12
Веск до: Hmi
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Коет си е така, така си е. Обаче въпросът е дали 30 процентов спад може да е безопасен за закъсалата я цивилизация българска. Аз след последните скандали вече не разглеждам нещата в плоскостта на икономическа криза и това колко ще е дълбока. Просто сме в цивилизационна криза. Чакаме корумпирани калинки да ни извадят от нея. Чакаме ли наистина? Така се е окалинчила и омафиотила държавата ни, че честно казано аз не мога да прецена колко мръсни пари например играят в имотите. Все пак строителството са едни поне 10 процента от БВП у нас. Като сложим и туризма и кризата в него става даже опасно да има спад 30 процента. Освен ако е за по-дълъг период. Големите градове така грознишки, партизански и просташки се презастроиха, че направо ми е жал за страната ни. Сякаш населението расте с 1 процент годишно, а то реално спада с толкова. Няма лошо да си купим нещо по-евтинко, само ако ни е нужно, но 30 процента соад за изостаналата ни цивилизация е опасен. Ми то освен да строим какво друго можем? Твърде малко неща. За съжаление.
1
 
13
 
11
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
30 % спад си е съвсем реална възможност. Много фактори влияаят на един пазар, за да бъдем категорични и точни в прогнози, но фактът, че цените на новото падат по бързо от цените на старото ми говори за очакван спад. Новото се продава от строители, продавали са и продават по занятие, знае за колко време се продава апартамент и разпродава сграда, знае и колко е на печалба и къде е на загуба. Старото в масовия случай се продава от граждани, останал наследствен апартамент, придобит друг като инвестиция между другото и други хора, които в живота си купили и продали макс 1-2 апартамента. Иначе, спадът едва започва. За голямо "мяу" няма да говорим, веруюту, че "цена на имот само расте" ще ви помогне в следващите 5-10 години, докато чакате продавания имот да достигне желаната днес цена.
1
 
16
 
10
Dr. Vatnikov до: фиг.1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Има време, 30% спад в цените спрямо 2019/ Q1 2020 изобщо не са мираж.
Просто в момента излизат платени на зелено имоти или стари такива.
И това няма да е нито изненада, нито срив, а очаквана корекция.
2
 
13
 
9
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Само не бързайте като теле пред майка си. Криза няма реално. Едва започва имам пред вид. Ние сме такъв опашкар в световните събития, че у нас и кризите идват далеч по-късно. Та той Станишев до поледно не вярваше 2009та. След 7 процента ръст годишен и над 8 милиарда евро чужди инвестиции пак годишно, колко може да стане зле . Ама стана. Та и сега. С този туризъм, услуги и работа на ишлеме няма да ни е лесно де. Така, че нека не бързаме. Съкращения ще има не само в частния сектор, а 60/40 няма да е вечно. То си е отложена или прикрита безработица. Мерките у нас са слаби и няма как да противодействат ефективно на кризата. Така, че не бързайте. Позападналата ни цивилизация я чака стрес тест. Ще се окъкаме. Споко.
8
 
8
 
8
преди 10 месеца
тука разни апокалиптични картини се рисуваха , как всичко се спихва , ходят прoсяци по улиците и разнасят дограми и тухли на гръб и ги продават на безценица ... :))) ... има да чакат апокалиптиците доста за такива прогнози ... гледате някой сайт за сравняване на цени на имоти в различните градове по европа . когато цените в София, Пловдив , Варна започнат да се изравняват със сходни дестинации из гърция , португалия ( даже бих написал чехия и полша ) тогава ръстът от 5-6-7% годишно ще се ЗАБАВИ , а не да изчезне ... :))) ... дотогава всеки е свободен да мечтае в проценти колкото му душа дава ...
3
 
17
 
7
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
До нас имаше две имотни агенции... Имаше... Явно по-малките вече си търсят истинска работа и само по-големите ще останат на пазара следващата година.
А и банките затегнаха малко отпускането на ипотечни кредити, че те искат някой да ги връща, а не да имат апартаменти на тяхно име.
2
 
16
 
6
преди 10 месеца
В края на годината, когато изтече 6-месечният срок за отлагане на плащанията по ипотеките - те тогава ще започне забавното...
3
 
16
 
5
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Поредната смешна статия, Юли / Август като започнат да излизат икономическите данни за второто тримесечие ще им лъснат дупетата. Още ли има мечтатели които си мислят че икономиката се е възстановила и вирусчето е избягало ?
Трудното сега започва
10
 
3
 
4
abdul до: red6
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
По-скоро някой който е платил на зелено, ще остане без блокче, от колкото някой който е строил блокче, да не може да го запълни. Но чакай ти, евтино. Ще излязат разни *** по крайните квартали..