IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анкета: Байдън води пред Тръмп с 14 процентни пункта

Според допитването на New York Times/Siena College демократът има преднина в по-голяма част от възрастовите и демографски групи

21:13 | 24.06.20 г. 16
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Джо Байдън води убедително на настоящия президент Доналд Тръмп, показват резултатите на национално допитване – поредният предупредителен сигнал за кампанията на държавния глава на фона на коронавирусната пандемия и протестите срещу расизма в САЩ.

Кандидатът на Демократическата партия получава 50% от одобрението срещу 36% за републиканеца, според резултатите на допитването на New York Times/Siena College, цитирано от Bloomberg. Разликата от 14 пункта е от най-големите за Байдън от началото на годината и в същото време показва предпочитанията за него сред широк кръг демографски групи.

Бившият вицепрезидент има 14 пункта преднина при избирателите жени, но и 3 пункта при мъжете. Той води или на практика е с равни шансове с опонента си в повечето възрастови и етнически групи, като води с впечатляващите 21 пункта при независимите избиратели.

Единствената по-значима преднина на Тръмп е при гласоподавателите републиканци, както и при демографската група, която му помогна в битката за индустриалните щати през 2016 г. – белите избиратели без висше образование. Тук настоящият президент изпреварва Байдън с 19 пункта.

Въпреки всичко това Тръмп продължава да има рейтинг от 50% по икономическите въпроси. В същото време 39% от избирателите одобряват справянето му на правосъдния фронт, 38% с коронавирусната криза, 33% при расовите проблеми и 29% при протестите след убийството на афроамериканеца Джордж Флойд.

Опитът на Доналд Тръмп да вдъхне нов живот на предизборната си кампания след коронавируса завърши с рехава посещаемост на митинга му в Тулса, Оклахома, където той заяви, че е поискал да бъдат забавени тестовете за коронавируса, защото така се увеличава броят на заразените.

Байдън от своя страна заложи на онлайн събития. Акцията му за набиране на средства съвместно с бившия президент Барак Обама във вторник събра за кампанията му сумата от 11 млн. долара.

Преднината на демократа от 14 пункта е същата като от допитването на CNN по-рано този месец, което накара кампанията на Тръмп да оспори резултатите.

Проучването на New York Times е сред 1337 регистрирани гласоподаватели и е проведено в периода 17-22 юни, като възможната статистическа грешка е +/- 3 процентни пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

6
rate up comment 5 rate down comment 7
zelka007
преди 3 години
дядя вова , ами вземе рассията се разпадне на 3-4 части ... :))) ... а ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 7
zelka007
преди 3 години
беце ... тромбона - 62.984.828 ... хилъри - 65.853.514 ... :))) ... гласовеособености на хамериканската избирателна система сложи китеника за президент ... в сегашния случай обаче разликата вече е драстична ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 6
ing5rov
преди 3 години
Е , тя и Хилъри водеше ... мокрите сънища на блумбърговите ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 4
дядя Вова
преди 3 години
Штати :) със Ш, не Щ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 5
дядя Вова
преди 3 години
Спящият Джо няма да бие бачо ви Тръмп.И ще има РАзединени Штани на Америка, съкратеноРАША...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 5
Dr. Vatnikov
преди 3 години
А кой е правил анкетата и дали има политически пристрастия?... скромно въпросче, какво толкова...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още