IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Победителят в Teenovator е обучителен робот за деца

EduBots търси финансиране за втори робот с по-сложни алгоритми, посочиха Руси Шишманов и Светлана Савова

16:28 | 25.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Edubots</em></p>

Снимка: Edubots

Тазгодишното състезание на Teenovator беше доста предизвикателно заради ситуацията с коронавируса. Успяхме успешно да проведем събитието на открито в Борисовата градина, на което младежи получиха заслужено признание за труда си през годината. Това каза Светлана Савова, ръководител на проекта Teenovator, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

"Учениците работиха по различни теми, които засягат социални елементи. Първо място спечели отбора на EduBots, който разработва обучителни роботи", информира тя.

Руси Шишманов от EduBots, коментира, че водещата им цел е да улеснят децата, които искат да правят първите си стъпки в роботиката.

"Роботиката ще бъде в ежедневието. Вече се вижда как постепенно роботите навлизат все повече в живота ни. Има много роботи, които помагат в домакинството, както и индустриални роботи, които са много важни, тъй като улесняват производството", посочи той и обясни, че в момента водят преговори за финансиране на стартъпа.

Шишманов разкри, че ако получат финансиране ще разработят втори робот.

При първия робот детето се учи на базови неща, с втория робот детето ще използва по-сложни алгоритми", поясни той и обяви, че в момента се водят преговори за продажба на част от компанията за 10 хил. лева. Целта, според него, е хората да знаят кои са Edubots.

Очаквайте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още