IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Piraeus Bank продължава да финансира сделки с хотели в Гърция

Банката е отпуснала средства на две компании за инвестиции в имоти за закупуването на пет хотела на остров Крит

15:38 | 25.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Yorgos Karahalis/Bloomberg</em></p>

Снимка: Yorgos Karahalis/Bloomberg

Piraeus Bank съобщи, че е финансирала сделка на компаниите за инвестиции в имоти Henderson Park и Hines за закупуването на пет хотела на остров Крит в Южна Гърция в нов знак за ангажимента на банката към туристическата индустрия въпреки ограниченията заради коронавируса, предава Ройтерс.

Гърция, която излезе от международни спасителни програми през 2018 г. след десетилетна дългова криза, разчита на туризма, за да продължи възстановяването на икономиката си. Над 30 млн. души посетиха страната миналата година, около три пъти повече от населението ѝ.

Най-големият гръцки кредитор по активи съобщи, че хотелите с над хиляда стаи включват Hermes и Coral в Агиос Николаос, Santa Marina Resort и Apollonia Resort в Хераклион и Sitia Beach Resort.

„Това е още една ключова трансакция, осъществена по време на COVID-19, която показва дългосрочния ни ангажимент към хотелиерския сектор в Гърция въпреки настоящите предизвикателства, предизвикани от пандемията“, коментира Елени Врету, генерален мениджър на отдел „Корпоративно и инвестиционно банкиране“ в Piraeus Bank.

26% от банката са собственост на Фонда за финансова стабилност на Гърция (HFSF).

Банката, Henderson Park и Hines не разкриват подробности за стойността на покупката.

Henderson Park е европейска платформа за управление на имотни активи, съсредоточена върху придобиването и препозиционирането на имотни активи на редица европейски пазари.

Hines е частна компания за строителство на недвижими имоти и управление на активи, представена в 24 страни, включително в Гърция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още