Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Германия обмисля мерки срещу САЩ заради "Северен поток"

Новата германска стратегия може да ескалира още повече напрежението между трансатлантическите съюзници

   1| 2| 3    
2
 
2
 
26
Dr. Vatnikov до: Моабет да става
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Дори да е по-скъп втечнения газ, него ще купуваме, защото иначе парите ни отиват да въоръжаваме страна, очевидно неприятелска и действаща в ущърб на страните от Източна и Централна Европа!
3
 
4
 
25
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Не обичам да се впускам в продължителни спорове. /разводнява се темата/
Къде видя да съм писал, че поляците са купили по-евтино втечненият газ?

Ситуацията която описвам е няма да купуваме "тоталитарен" тръбен газ евтино, а ще купим "демократичен" втечнен газ по-скъпо от нашите приятели. После обаче се оказа и той бил "тоталитарен".
5
 
4
 
24
zelka007 до: Моабет да става
преди 5 месеца
пфу ... прецака се постът на името на още едно от полетата дето добиват ... :))) ... нищо , ще го допиша накратко ...

я обясни защо поляците купуват по-евтино от американците руски ВПГ ... :))) ... руските сделки кон за кокошка са уникални по принцип ... :))) ...

baltik-pipe има валидни и съгласувани разрешителни за всички офшорни и оншорни зони докато за СП2 не е така , и съм почти сигурен , че ще бъде завършен преди СП2 ... :))) дори съм готов да се обзаложим условно , че ще започне строителството до месец-два , докато това на довършването на СП2 тъне в мъглата на светлото бъдеще ...
2
 
5
 
23
zelka007 до: Моабет да става
преди 5 месеца
:)))

поляците имат закупени 29 (двадесет и девет) лиценза за полета в норвежкия шелф . имат доказани запаси от около 200млн.барела нефтен еквивалент . добиват , натъртвам на добиват , от следните полета : Skogul, furfugl, Duva, Tommeliten Alpha, King Lear, Shrek, Skogul,
0
 
6
 
22
george353 до: vzhekoff
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Дони е двоен агент. Играе и срещу двата отбора.
2
 
9
 
21
Моабет да става до: Стоян Петров
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
И как стига норвежката газ от норвежкият шелф до Полша? Доколкото чувам по новините тепърва почват да планират газопровод през дъното на Балтийско море до Полша. До тогава могат да купуват по избор от Украйна, Словакия, Литва, Чехия и Германия. А също така и втечнен газ от САЩ който също се оказва купен от Русия и препродадена на Полша с надценка.

Кой е поставен на място не е ясно защото на следващият аукцион Газпром резервира 1% от обема на газопровода Полша ще трябва да подържа целият газапровод за този мизерен 1%. Такива са правилата на Евросъюза.

И защо в България пенсията не е както в Полша? От обяснението ти нищо не е ясно. Да не би пак Путин да е виновен?
9
 
5
 
20
Стоян Петров до: Моабет да става
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
На поляците им е през сапа дали ще стои празен или не газопровода Ямал-Западна Европа. Той бе изграден със средства на Газпром и съгласно сключения през 1995(или 96) година договор, страната получаваше смешната сума от 5 млн долара на година. Полша не пожела да подпише нов дългосрочен договор. И ако си мислиш, че на аукционите може да се яви друг освен руския монополист се лъжеш. На поляците това също им е известно. Просто поставят Газпром, там където му е мястото а именно в кооневръза. А и те има много газ. Закупиха от Норвегия лицензии за находища на шелфа. Добива им вероятно ще е около 10 млрд куб метра годишно. След краткото ми обяснение, става ли ти ясно защо минималната пенсия в Полша е почти колкото средната заплата в русия и България?
3
 
7
 
19
преди 5 месеца
До всички фенове на СП2, едно въпросче:
С колко € ще поевтинее газта ако минава през СП2, в сравнение през Украйна или Полша?
6
 
5
 
18
фиг.1 до: Императорът
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
**Солидарството го рушат САЩ...**

Не САЩ, а Тръмп. Путинският троянец.
1
 
7
 
17
Моабет да става до: Императорът
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Полша саботира проекта защото нямат сключен договор за постоянен пренос с Газпром през газопровода Ямал, а минават на система с търгове на които се закупува/резервира определен обем за определен период. На аукциона през май месец се е явил само един участник Газпром (те колко са очаквали). Не знам дали и какво са предложили, но няма резервиран обем.
Сега образно казано газопровода през Полша стои "празен" в очакване на следващият аукцион. От друга страна Украйна договори контракт прекарвай или плащай и сега цялото количество което Газпром доставя до Европа прекарва през Украйна за да изпълни годишната квота която е договорена.
На поляците им е ясно, че дори и да се дигне потреблението на газ в Европа случай на работещ Северен поток 2 те ще могат да разчитат само пикове в консумацията на газ за да прекарат нещо. Ако вторият поток не работи или работи на 50% и те ще могат да намажат от преноса.