Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Тиктакащите бомби на Доналд Тръмп

Историците, които реконструират управлението му, ще работят дълго, за да разберат „безпрецедентния характер на бизнес президентството“, според експерт

1
 
3
 
5
serafima до: Императорът
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Разбира се луди пари се дават да се компроментира Тръмп, не че е безгрешен. Та и в нашите медии. Ако беше по този признак, Борисов да е забравил, че ни е бил премиер. НО ВСЕ НЯКОИ ГЛЕДАТ да злепоставят Тръмп и повтарят непроверени неща, но да МЪЛЧАТ за КОРУПЦИЯТА на Байдън в Украйна (и там не са хепи от това), която е СРАМНА и за която, ако се мълчи, не значи, че не се е състояла. При това е много неубедителен. Но ако ви плащат, длъжни сте да се лоялни.
1
 
4
 
4
преди 1 седмица
"...близки до Тръмп хора ... определят шефа си като *** (бившият началник на персонала Джон Кели и бившият съветник по националната сигурност Х.Р. МакМастър), *** (бившият държавен секретар Рекс Тилърсън), 11-годишно дете (бившият приближен Стив Банън), пето- или шестокласник (бившият министър на отбраната Джеймс Матис)"

Това пък е още по-гротескно. Цял свят знае кой е Доналд, знаеше и преди да стане президент. Тръмп е прочут и е милиардер - ДВА ПЪТИ, защото един път банкрутира. Това той е постигнал в частният бизнес - в свят с чудовищна конкуренция на всички нива, благодарение на амбиция, качества и огромен труд. Същевременно някакви пълни анонимници (защото аз тия палячовци - гореизброените не съм ги чувал, освен като фигуранти в екипа на Тръмп), го определят като *** и дeбил - те - които извън държавната хранилка са никои и не стават за абсолютно нищо - но имат някаква важност и значение само там - на службицата, на издръжка на данъкоплатците.
Чиновници, дето след 8 часа почесване в службата се качват на лимузината, купена с парите на данъкоплатците и си отиват в големите къщи, купени пак с парите на данъкоплатците и повече за нищо не им пука - наричат "***", човек, дето цял живот е работил по 15-16 часа на ден.

...това само към Тръмп ли е - защото на мен ми се струва масово отношение на хрантутниците към работещите? Защото такива като кели, матис и & - и стотиците им милиони малки и големи копия по света, забравят на чий гръб живеят и чий хляб плюскат - и е крайно време да ми се напомни... и ако не им напомним по трудния начин, май не само великият човек, но и всички сме идиoти.
1
 
5
 
3
преди 1 седмица
"Прокурорът Робърт Мюлер не можа да докаже престъпна конспирация, при която Тръмп е бил в сговор с Русия, за да повлияе на изборите. Това заключение обаче не означава, че въпросите за ролята на Русия в избора или президентството на Тръмп са „измама“, както често казва самият Тръмп."

Тоест презумпцията за невинство, която е основополагаща в правото, при Тръмп е наобратно - той е виновен по презумпция, дори когато специалният прокурор, назначен от политическите му опоненти не е могъл да докаже никаква негова вина. Виновен-невинен, Тръмп е виновен.

Има ли смисъл да чета тоя пасквил по-нататък?
3
 
0
 
2
преди 1 седмица
Федералният резерв по неправилен начин емитира долара. Заради Грешката на централната банка – колкото повече е икономическия растеж в САЩ, толкова повече са щетите и наближава катастрофална криза. При създадените условия президентът Тръмп е със съдба на жертва и подсигуряван провал.
За отлагане началото на кризата, всеки ден правителството на президентът Тръмп ползва средно 3 милиарда долара държавни заеми за да се плащат щети от Грешката на централната банка.
Вместо да въведе правилно емитиране на долара, сега за спасение на президента Тръмп Федералният резерв прилага занижена основна лихва. (Ако Федералният резерв не бе понижил основната лихва – в САЩ кризата щеше да е започнала.)
Държавните заеми и занижената основна лихва са подходи за забавяне начало на национална стопанска криза. Тяхното реализиране е за сметка на бъдещи завишени щети.
Дори при допуснати много трилиони долари щети има лица със заблуда, че няма да са поразени от грешката на Федералния резерв.
Полезно е правителството на САЩ да се съобрази, че ако Федералният резерв правилно емитираше долара – САЩ нямаше да има сегашния дълг.
При запазване на грешката на Федералния резерв стопанския крах на САЩ е сигурна последица.
Недопускането на национална криза е постижимо. За устойчив държавен просперитет е необходимо правилно емитиране на пари.
1
 
6
 
1
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
В крайна сметка , след многото думи в тази статия, не разбрах нищо. Въпроса , който изникна в мен е: Какво по дяволите учат толкова време във факултета по журналистика? Нали за да предадеш истината ти е необходимо само едно качество – Да бъдеш откровен и честен....Да си призная, след тази статия, не станах нито по-умен, нито по-информиран....