Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Американският капитализъм се руши

Реакцията спрямо коронавируса очертава пътя за държавен контрол върху икономиката

   1| 2    
2
 
6
 
12
0pk
преди 2 месеца
Докато не съборят статуята на свободата, няма да се разруши нищо :]
2
 
3
 
11
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
всъщност нищо не се руши!
Още маркс е казал: "Социализма ще дойде така, че никой няма да го усети".
Не че идва. Просто, илустрирам, че дори маркс, тоз убавец, дет издава книжки-ръководства за печелене на пари, го е занимавал соцялизмът, държавниа капитализъм или нещо си там, дет е подобно на описаното в статиата.
ТА, КВО СТАВА ДНЕС ПО СВЕТЪТ? ЕДНИ ИСЪЩИ ХОРА, НА БУТОНА, СЕ СТРЕМЯТ ДА НЕ ИЗПЕСНАТ КОНТРОЛА. Почнаха с безконтролното печетане на пари, за да тушират преразпрезелянето чрез насилие. за таз политика един човек е казал: "Вие предпочетохте безчестието пред войната. сега ще получите и безчестието и войната". Милите кукловоди ни готвът ваймарска републик, ама си викат - паяжината ни по-сложна и здрава. ше се павим, че даваме, а ше зимаме чрез кредитиране, компютърен контрол и псевдопандемии за всеване на страх и самоограничения в унтерменшените.
Сороз, тоз преател, най-нарая намери амерчка власт, на която да спретне спецялитета - майдан + обогатяване. Разните му там стратегически кукловоди си казват: ше победиме китай като СССР, че и ше ни хареса с удоволствие.
Е СИЧКО ТОВА Е У КОША ЗА ***! САЩ СЕ ОТКАЗАХА ОТ РАЗНООБРАЗНИ ТАКТИКИ И ХВАТКИ ЗА ПОБЕДА КАТО: присъединяване към победителите, помагане в плановете срещу дял от печалбите, баланс на силите и връщане на пари като награда и в победените /признак на мъдрост/. СЕГА, ДНЕСКА СЕ СЪБУДИ ЧОВЕКА И ИНСТИТУЦИЯ КРАЕН ХИЩНИК. А ТОВА ВИНАГИ СВЪРШВА ПО ЕДИН И СЪЩИ НАЧИН - накрая остава само един. Та, на дизайна на еврейчатата - безпощаден контрол чрез парите, ше се противопостави дизайна - унищожителен контрол чрез оржие и смърт. При това, край на смесените тактики като отреди за бързо реагиране, а масата си пърпори и плаща данъци. ШЕ Е ЯКО. УРА ДРУГАРИ. ВЕЧЕ ВЪПРОСЪТ: ЩО Е ТО ДЪРЖАВЕН КАПИТАЛИЗЪМ СЕ ИЗМЕСТВА КЪМ ВЪПРОСА - откъде да се снабдиш с ак47. Шоуто ше е яко. тържество на човека-хищник.
6
 
2
 
10
Стоян Петров до: Dr. Vatnikov
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Различават се. Предишния беше влюбен в руските хипер-мипер-пипер-звукови ракети и разни други путиноидни страшилки. Сегашният, е направо интелектуалец в сравнение с него.
Колкото до САЩ те наистина стават ненужни, защото превърнаха целият свят в Америка. Капитализма Китай в е регулиран, но все пак си е див капитализъм, Индия след феодализма преживява индустриална революция, Африка колкото и да не ни се вярва и тя е поела по този път. Тези общества оставят голяма част от отношенията да се регулират от свободния пазар, защото няма друг начин за производството на качествени стоки и услуги, освен конкуренцията. Всички виждат държавните субсидии и поддръжка в Китай, но никой не отчита че китайският бизнес е вероятно най-задлъжнелия в света.
4
 
6
 
9
korn до: Dr. Vatnikov
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Много ясно че е време за промяна, иначе белия човек, европееца,както и да го наречем ще изчезне.Стана така,че белия човек бачка като луд за да храни руснаци и мюсулмани, които искат да пробият една дупка в земята, да продават суровини, да не работят и да се молят на Алах и Путин. Трябва да храним и 1,5 милиарда китайци които не спряха да се множат. Сега бачкат за два долара на ден впрегната от вожда Дзин Пин и няма как да се конкурираме с тях. Имаме и 1,5 милиарда братя индийци които искат и те ядене. Почти всичките ни пари отиват за суровини и китайски стоки и занас не остава нищо.Как да гледа белия човек деца,кво да работи.На всичкото отгоре и ни заливат с бежанци, а разни диктаторчета като Путин и Пин взеха да си мечтаят че ще стават космически императора. Ако не отвърнем сега, после ще е късно. Либералните години свършиха.
5
 
4
 
8
Solar Power до: Dr. Vatnikov
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Тук си напълно прав по темата
6
 
2
 
7
Dr. Vatnikov до: Стоян Петров
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Същия вова си е, просто се обръщам към него с Номер 2, защото е Номер 2 в класацията за Най-Tъп трол копейник.
5
 
3
 
6
Dr. Vatnikov до: khao
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Металика имат една песен, в превод Бори огъня с огън.
Няма как да поддържаш свободен пазар за стоки, идващи от несвободни и държавно манипулирани пазари, като Китай.
За мен е правилно решението да се ограничава достъпа на държавно субсидирани стоки, защото те сриват свободните пазари, които ги допуснат.
А относно спасяването на фирми - бъдещето ще покаже, дали е правилно.
Според мен е по-скоро правилно, защото когато кризата свърши да не се окаже икономиката поизкупена от китайци :)
Държавата Китай използва икономиката за политически цели, затова не трябва да бъде допускана да купува каквото и да било със стратегическо значение.
6
 
4
 
5
Стоян Петров до: Dr. Vatnikov
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Според теб, с какво този дядо Вова се различава от предишните дядовци Вова?
2
 
4
 
4
khao до: Dr. Vatnikov
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
ще се окажеш диктатор под прикритеие :):) ... субсидираните цени ми се струва че по лесно се борят с вносни мита... , а не като прецакаш конкуренцията в собствената ти икономика
10
 
1
 
3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Моето мнение е, че това е еволюция на сегашния формат.
Революция, породена да даде отпорна държавния капитализъм, практикуван от Китай, в който комунистически лидери решават кои сектори са интересни и наливат огромни средства.
Тези държавно манипулирани икономически сектори вече не работят на принципа на свободен пазар, а убиват свободния пазар със ниските си субсидирани цени!
Да си играем на свободен пазар в този случай е убийствено за икономиката и правилно реакцията е такава.
Докато Китай субсидира икономически сектори и по този начин ги прави изкуствено суперконкурентни, това трябва и да следва, мита, ограничения, държавна намеса в подкрепа на местната икономика и тн.
Каквото почукало...