Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Европа възлага своите надежди на Финландия в битката за пазара на батерии

Скандинавската страна разполага със значителни залежи на никел, мед, кобалт, литий и графит, както и с активна миннодобивна дейност и металургична промишленост

0
 
2
 
7
khao до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
...може лесно да отвори сайт за минна индустрия и да си открие инфото дето ще ни затрупаш с него ... :)))
---
Можеш ТИ, ама той чете от старите дебели съвецки книги ... които никога не са минали на цифров носител !
То и за това има неща които само той ги "знае", другите дето са знаели вече са починали миналия век! ! :D:D ... едни 30 години е назад момчето, ше го извиниш!
2
 
2
 
6
zelka007 до: Императорът
преди 1 месец
импе , четене на текст с разбиране ... изваждам основните положения от текстът ...

"Европейския съюз (ЕС) да обособи специална индустриална политика – известен като Алианс за съхранение на енергия - и да измени съществуващото законодателство, за да улесни навлизането на компаниите на пазара"

"проекти от общ европейски интерес (IPCEI), отключват милиарди евро за трансгранични проекти, насочени към изграждане на производствени центрове, съоръжения за рециклиране на използвани батерии и др." ... това само да го дообясня ... САМО НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЕС ... :)))

"Страните извън ЕС, които разполагат с големи находища, често не се придържат към абсолютното спазване на правата на човека и стандартите за устойчивост, което подкопава целта на Европа"

всеки човек импе , може лесно да отвори сайт за минна индустрия и да си открие инфото дето ще ни затрупаш с него ... :))) ... доказани залежи , годишни добиви , концесионери и пр. ... туканка идеята е следната , ако си чел внимателно , добиването и производството на важните индустриални материали и необходимите технологии да бъде средоточено максимално в ЕС и зоната на влияние на съюза и ще бъде покрита всяка една възможност за това ... и второ да изпълняват стандартите по устойчивост ... и трето скоро ще има , да са въглеродно неутрално добивани ... :))) ... много лесно рипаш , знаем че си консервативен инвеститор в суровинният сектор и сме ти благодарни за което ... но това което ти си мишлиш че е редно , не винаги съвпада с концепциите в ЕС . ако смяташ че нещо е неправилно , спокойно можеш да пише и да изложиш мнението пред ЕК , предполагам ще му обърнат внимание ... :))) ... може пък да размислят , кой знае ...
1
 
4
 
5
khao до: Императорът
преди 1 месец
Няма профилна снимка
идиотче, от теб няма какво да науча! точно в кръчмата е пълно с мислители от твоя тип! ... ти си вложител
3
 
3
 
4
преди 1 месец
Абе, cмeшници, не че карайте да ви кача тука толкова данни: кой стратегически метал - в кои 10 водещи дестинации по света се произвежда, че да четете до утре сутрин !!!

Камо ли пък тпакът кухаов да ми дава акъл - няма такава пародия просто. Слaбоумно *** - за разлика от тебе, аз съм инвестирал парите си не в кварталната кръчма - а най-вече именно в суровинни компании - и работата ми е да ЗНАМ - както твоята "работа4 е да пишеш глyпости, за да изкараш по 2-3 долара на ден, за да си купиш пукница !!!
2
 
3
 
3
khao до: Императорът
преди 1 месец
Няма профилна снимка
че ти освен да се кланяш на пу, и китеника друго нищо не знаеш? ...
4
 
4
 
2
zelka007 до: Императорът
преди 1 месец
то колко много други още неща не знаеш ... :))) ...
8
 
3
 
1
преди 1 месец
Финландия била някакъв фактор в добивът на никелчец, мед, кобалтчец, литийчец? И как не знам за това? Има там рафинерия за кобалтчец, ама суровината я внасят от лоши недемократически държави.