IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Т. Дончев: Проектът с чакъл по пътеките на Рилските езера е неприемлив

След изграждането на лифта районът е проблемен, посочи вицепремиерът

11:26 | 30.06.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Ще се направи проверка на багера на Седемте рилски езера и защо се изсипва чакъл по пътеките. Това обеща в ефира на bTV вицепремиерът Томислав Дончев.

„Ще го проверя със сигурност", каза той и изрази надежда проектът да не се прави само, за да се усвоят средства. Според него след построяване на лифта районът почти се е урбанизирал, като пътеките са станали широки като булевард, а при някои от езерата дори има заблатяване.

Дончев е на мнение, че проектът, започнат от управата на парка, е неприемлив и решението е присъствие на повече служители на парка на място. 

По думите му също грозно би било, ако по маршрута Ком - Емине се изгради подобна пътека за улеснение на повече туристи, но според него това не би било възможно по билото на Стара планина.

Записите в спалнята

„Части от записите с гласа, наподобяващ този на премиера Бойко Борисов, звучат автентични, други части – не", заяви вицепремиерът и настоя експертите да се произнесат имало ли е интервенция по отношение на записите и дали безспорно е ползван гласът на премиера. 

Дончев предполага, че е възможно снимките от спалнята на Борисов да са направени от съпартиец, както и от някой от охраната на Борисов.

Резиденция „Секвоя“, където са направени снимките със спящия премиер, е работно помещение както за съпартийци, така и за членове на правителството, поясни Томислав Дончев. „Тези, които имат повече опит в политиката, знаят, че по време на избори или непосредствено преди избори, кампанията не е толкова ефективна, защото тогава хората очакват подобни скандали. Подобни атаки са най-ефективни шест месеца преди изборите“, допълни той.

Проектът на Цветанов

Що се отнася до новия политически проект на Цветан Цветанов, вицепремиерът смята, че бившият втори човек в ГЕРБ е избрал тясна ниша, която е ориентирана към либералното, радикално проевропейското, близо до градската десница.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 3 години
да, трябваше да е с асфалт... кога боко е правил път с трошляк беее???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
0pk
преди 3 години
Абе може и магистрала да се докара до там, таман къпещите се ще идват по-често...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още