IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румяна Коларова: Въпросът е как усвояваме европейските пари

Иновациите и технологиите са ключов елемент, добави политологът

15:34 | 30.06.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За България е важен начинът на усвояване на европейските средства от Многогодишната финансова рамка на Европейския съюз (ЕС). За предишния програмен период постигнахме висок процент на усвояване, но сега е важна целесъобразността им. Това мнение изрази в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Румяна Коларова, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски".

"България не е толкова влиятелна, а и нямаме толкова добре поставени експерти в рамките на европейските институции. Иновациите и технологиите са ключов елемент и е добре приоритетите на правителството да се насочени натам, както и към подобряване на институционалните условия, които се задават като предварителна гаранции за получаване на европейските средства", изтъкна Коларова. 

По повод пресконференцията между германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон гостът каза, че неизбежно трябва да се постигне споразумение, а вчера в медиите излезе обещание от страна на двете най-мощни държави членки на ЕС, че ще се опитат да постигнат консенсус между различните групи държави членки.
"В рамките на ЕС има групи държави, чието интереси трябва да бъдат балансирани", добави тя.

Преподавателят в СУ обясни, че има различни политически позиции относно това как да се справим с коронавируса, като някои от тях са свързани и с гаранциите за основните демократични принципи и демократичността на националните институции на държавите членки.

Още от разговора вижте сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
serafima
преди 3 години
Пребоядисана румянке от рода Коларови, още ли не си разбрала как се усвояват у нас средствата по европейските фондове? Нищо не разбрах и от даденото ти място да се изложиш. Това ли ти каза бившият ни президент пастирката, както сам се нарича? Толкова си може да разсъждава човекът. От поколения комунисти, комсомолец и комунист от МЕИ"Ленин". После знаем как забогатя. НО по-важното е, като се ПЪНЕТЕ да говорите по някои теми, КАЖЕТЕ ВСЕ ПАК НЕЩО смислено. И той днес се пъчеше по БНР.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още