IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ могат да приемат нов мащабен пакет в помощ на икономиката в края на юли

Подготвянето законодателство цели защитата на бизнеса, нестопанските организации, училищата и други предприятия от съдебни дела, когато те отворят отново

22:59 | 30.06.20 г. 3
<p>
	Лидерът на мнозинството в Сената Мич Макконъл. <em>Снимка: Al Drago/Bloomberg</em></p>

Лидерът на мнозинството в Сената Мич Макконъл. Снимка: Al Drago/Bloomberg

Пореден потенциално голям законопроект за икономическа подкрепа, свързана с щетите от пандемията от коронавирус ще премине през Сената на САЩ в края на юли, заяви лидерът на мнозинството в Сената Мич Макконъл, цитиран от Ройтерс. 

Без да предоставя подробности за законопроекта, който все още се изготвя, Макконъл изтъкна, че трябва да бъдат включени „основни защити“, осигурени от Федералния закон за обезщетенията при безработица, но посочи, че те няма да бъдат толкова щедри, колкото тези от законодателството, влязло в сила по-рано тази година.

„Да разполагаме с основни защити за обезщетение при безработица е изключително важно и те трябва да продължат“, заяви Макконъл пред журналисти.

Но мащабният законопроект за стимулиране на икономиката, влязъл в сила в края на март, съдържа „грешка“, тъй като плащаше на „хората бонус да не се връщат на работа“, коментира още Макконъл. Той се позовава на разпоредбата, която позволява плащане на допълнително обезщетение, което надвишава заплатите, изработени от някои работници преди пандемичния удар и затварянето на бизнеса.

Макконъл заяви, че подготвя законодателство, което ще защити бизнеса, нестопанските организации, училищата и други предприятия от съдебни дела, когато те започнат да се отварят отново.

Преди няколко седмици контролираната от демократите Камара на представителите одобри законопроект в размер на 3 трлн. долара за продължаване на изплащането на федералните обезщетения при безработица и директни плащания, както и редица други помощи, като спешна помощ на държавните и местните власти.

Макконъл отказа да разгледа тази мярка и отново подчерта, че ще състави свой законопроект.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 0
rooctcho
преди 3 години
Ще има още хартийки от сърце, както са тръгнали 1-2 пъти до края годината. Дълговете ще скочат над 30Т, след което възстановяването ще бъде дълго и болезнено
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
honaniga
преди 3 години
Съгласе!Абсолютна грешка.Освободените временно санитарки взимаха държавни помощи повече от заплатите на работещи специалисти.Стигна се до абсурда да не горят от желание да се връщат на работа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
дядя Вова
преди 3 години
Yellow submarine
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още