IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple затваря повторно над 20 магазина в САЩ

Ситуацията с коронавируса налага необходимостта от подобни мерки

11:15 | 02.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg

Американският технологичен гигант Apple обяви, че от днес ще затвори отново над 20 магазина в седем щата, включително в родния си Калифорния, с което общият брой на затворените му търговски обекти достигна 77, докато случаите на коронавирус продължават да растат, предава Ройтерс.

Магазините, които ще спрат работа от днес, са в Алабама, Джорджия, Айдахо, Луизиана, Невада и Оклахома. Допълнително са затворени вече обекти във Флорида, Мисисипи, Тексас и Юта.

Apple подхожда град по град, когато става дума за отварянето и затварянето на магазините, като оценява данните за всеки един от тях. В градовете, в които търговските обекти остават отворени, Apple изисква служителите и посетителите да ходят с маски, а освен това се извършват измервания на температурата и често почистване, обяви компанията.

Подходът на Apple означава, че част от магазините ще останат отворени, а други в същите щати ще работят.

В Калифорния много от магазините в района на Лос Анджелис ще спрат работа днес, тъй като броят на случаите на заразени с коронавирус расте, докато основният магазин в търговския район Union Square в Сан Франциско ще продължи работа. В Тексас магазините в района на Остин останаха да работят до тази седмица, въпреки че от миналата седмица тези в Хюстън не са активни.

През март Apple затвори всичките си магазини извън континенталната част на Китай, но не всички американски магазини отвориха отново след първоначалното затваряне. Технологичният гигант обяви, че служителите от търговските обекти ще продължат да получават заплати въпреки случващото се.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още