IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Далечният север каза „не“ на Путин

Отдалеченият Ненецки автономен окръг бе единственият федерален субект в страната, където предложените от президента промени бяха отхвърлени

21:23 | 02.07.20 г. 16
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Докато руският президент Владимир Путин се радва на своята категорична победа на тазседмичния референдум за промени в конституцията, които ще му позволят да се кандидатира за нови два 6-годишни мандата, един регион в Арктика се откроява на картата с резултатите, предава Bloomberg.

Отдалеченият Ненецки автономен окръг – богата на петрол тундра с размерите на щата Мисури, където живеят 42 000 души, бе единственият федерален субект в страната, където предложените от президента промени бяха отхвърлени. И това стана с 56% от гласовете „против“ – драматичен контраст спрямо националните резултати, където промените бяха подкрепени от 78% от избирателите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 01:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

6
rate up comment 6 rate down comment 4
serafima
преди 3 години
А кога близка България ще каже не на падишаха, минал ВСЯКАКВИ граници на простащина, самоуправство, наглост и сриване на страната Борисов?За нас това е ВАЖНО. При 77.2% гласували в полза на промените в Русия, няма никакво ззначение това, за което ни пишете. Пратете го на Херо да й се сложите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 4
фиг.1
преди 3 години
Сега се сещам как ескиносите се отнасят към възрастните си родители. Оставяг ги или да умрат от студ, или да бъдат изядени от вълците. Това обяснява отношението на някои северни държави към Covid 19, не е ли така?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 2
0pk
преди 3 години
Е не е стигнала до елените пропагандата. :DИнак, типична пропагандистка глупост. От куп райони намериха един къде се цепи от колектива и го извъртат като новото нормално.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 3
deaf
преди 3 години
Тези ненеци може и да са здравомислещи,но погледнете първата снимка и ще разберете на какво културно ниво са...Сега не ми се търси в нета,но ненеците май са някаква разновидност на ескимосите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
deaf
преди 3 години
Половината републики и области в Руската федерация са богати на полезни изкопаеми,а другата половина - бедни. Може би затова Путин е решил да обедини богатата Ненецка област със съдената бедна? Което е било голяма глупост. В един документален филм показаха някакъв малък народец от Далечният Изток на Русия. По всичко личеше,че на тях изобщо не им пука за Русия и си гледат техният живот и традиции. Но бяха недоволни от Путин и въобще от централната власт в Москва,ги е зарязала сами да се оправят...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 9
фиг.1
преди 3 години
Това потвърждава теорията ми, че колкото по на север живеят хората, толкова са по-здравомислещи. В Европа това важи със сигурност, а в Русия, която принципно е северна държава следва да се прилага хендикап. За референдума за конституционните промени, може би си мислите, че съм бил против, което е вярно, но от друга страна смятам, че всеки народ трябва сам да си определя съдбятя. Щом мнозинството от руснаците искат да се върнат към крепостничеството, това си е тяхна воля и аз я уважавам!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още