Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Трябва ли да се откажем от лева?

За пръв път в 140-годишната си история българската валута е онова, за което са мечтали създателите й: силна и необременена с дългове. Защо тогава искаме да я сменим?

   1| 2| 3| 4| 5| 6    
4
 
2
 
36
dikens15 до: khao
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Личи ти да ти кажа, макар, че от както преплува Дунава от към Влашко с две кратунки под мишница бая се правиш на отракан.
4
 
2
 
35
dikens15 до: unicornblade
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Парите не са никаква услуга, драги!!! Парите са средство за плащане на стоки и услуги и погасяване на дълг. Основното при тях е вярата на населението в тяхната сила и покупателна способност. Защото всяко правителство предлага това средство, но не всяко може или иска да запази силата и стабилността му.
4
 
2
 
34
dikens15 до: Dr. Vatnikov
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
А ти за пореден път с изтърканите си тъ потии пишеш тук!!!
Я дай фактите в полза на приемането на еврото недей писа пенсионерски глу пости.
6
 
4
 
33
dikens15 до: dr.5rov
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Лев имаме, а че нямаме ЦБ в класическият смисъл няма никакво значение след като имаме стабилна валута. Защо да правим пак класическа ЦБ??? За да могат пак групи фирми близки до партии да точат банките ли??? И след това да обезценяват левът и да връщат една стотна от това, което дължат. И да могат партиини лидери и банкери да се заиграват ли. Ти късопаметен ли си??
Еврото не дава никакви предимства на България, които в момента да ги нямаме. Не дава допълнителен достъп до евросредства, които да нямаме в момента. Единствената цел на тези, които ни бутат натам е да се избяга от борда. Нищо повече.
4
 
2
 
32
dikens15 до: bgMan
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Левът е як, защото борда е “ оглавник” за политико- банкерската мафия. А защо са лихвите у нас такива не мисля да ти обяснявам. Само за сведение ОЛП на БНБ е 0%, сам си прави изводите.
4
 
3
 
31
dikens15 до: kane
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Я сравни илономиката и финансите на България по време на борда и преди това!!!
4
 
3
 
30
dikens15 до: 0pk
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Левът и да го върнат, борда няма. Можеш да бъдеш сигурен.
4
 
3
 
29
dikens15 до: Стоян Петров
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Аз пък казвам, че точно в момента курсът е подценен. Но той е такъв, какъвто е било прието да бъде и основната му цел е да създава стабилност, сигурност и предвидимост. Чужди инвестиции имаше и то в огромни размери веднага след въвеждането на валутният борд у нас( сети се сам защо), а причината да няма такива в последните години ги виждал сам- неспазване на законите, политически гонения, двоен стандарт в правото, политическа нестабилност. Въобще причините да няма инвестиции и да има борд у нас се припокриват.
4
 
4
 
28
dikens15 до: zelka007
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Май за пореден път се правиш, че не разбираш. Целта на упражнението у нас не е да се влезе в Еврозоната, а да се махне борда. От тази изходна позиция, ако започнеш да разсъждаваш много неща ще ти се изяснят. Защото веднъж избягат ли от борда, повече никога няма да го върнат.
Колкото до културните особености на нашият народ, всеки друг народ си ги има, но никой не ги оп люва както у нас. Очаквам да започнеш да усмиваш нестинарството, кукерите, хората и народната музика. Като при това са все неща, които нямат абсолютно нищо общо към разсъжденията ти за валутният борд. Като между впрочем такива при теб липсват.
4
 
2
 
27
dikens15 до: khao
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ти си поредната ти ква!!!