Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Трябва ли да се откажем от лева?

За пръв път в 140-годишната си история българската валута е онова, за което са мечтали създателите й: силна и необременена с дългове. Защо тогава искаме да я сменим?

   1| 2| 3| 4| 5| 6    
4
 
2
 
26
dikens15 до: ddb
преди 1 година
Няма профилна снимка
Аз не виждам рублата да е основно разплащателно средство у нас, нито да сме вързани към нея, а ти?? Вързани сме към Дойче марката, а чрез нея към еврото в момента.
3
 
5
 
25
dikens15 до: Shadow1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ти левът ще го върнеш, но бордът политико- банкерската мафия в България никога няма да иска да го върне. Дори напротив през всичките тези години те се чудят как да се отскубнат от него. Самата идея да се махне нещо, което работи отлично толкова години би трябвало да ти говори нещо.
4
 
2
 
24
dikens15 до: mrynmryn
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ами, защото изпълнява задачите си, затова!!!
2
 
2
 
23
khao до: zelka007
преди 1 година
Няма профилна снимка
много ясно...то е за здраве. тричането пази от корона вирус...тричам се през ден и не нося маска !!!! :)))) здрав съм като куче!!!
6
 
2
 
22
преди 1 година
Няма профилна снимка
Парите са услуга, която държавата предлага, и като всяка услуга, трябва да бъде предоставяна качествено. Това в света го правят в САЩ, Великобритания и Япония, може би и Китай, но те са една друга бира.Ние понеже не можем, а и да можем, може и да не ни дадат (съдя по това че дори руснаците не си го позволяват), трябва да си направи държавата една държавна златодобивна компания, да буха в резерв на БНБ, и ни борд и трябва, ни евро. Иначе ще я караме все така.
1
 
7
 
21
преди 1 година
Няма профилна снимка
Сещам се за едни скечове на Комиците, като чета излеянията на групата фенове на Малкото Пу тук - двама ц.и.ган.и.на общаци и като питат единия "Абе вие що казахте това, бе", Любо Нейков в ролята на единия, казваше и сочеше с пръст другия "той ми каза така да кажа". Та и нашите убавци тук същата работа, логика нула, само някви опорки дето си ги дрънкат на опашката за пенсиите, от сорта на "гледай, гледай само кво ще стане" и "леле всичко ще поскъпне по 8 сега" и тн.
9
 
2
 
20
преди 1 година
НИКАКВО ЕВРО. То е капакът на ковчега.
2
 
10
 
19
преди 1 година
Няма профилна снимка
Хубава история, добре разказана. Работата е там, че лев нямаме откакто е вързан за (няма знаение коя) друга валута. Това е положението. Нямаме и централно банка по съвременното определение за централни банки.Както и за предишните финансови неудачи, така и сега нещата са докарани до тук поради това което сме ние. И други страни (и то много) са пили горчивата чаша на провалите. Не сме само ние. От тук нататък или си правим нормална централна банка или просто въвеждаме еврото. Централна банка не можем да си направим защото нямаме елит, който да устои на изкушенията и ще разсипе страната. Остава качването на борда на еврото. Не че е много хубаво. Ще влезем в сложните игри, които се играят на това поле и при това без никакъв опит и някой на когото да разчиташ, но това е живота. Ще трябва да се учим на собствен гръб. Това е цената да се качиш на по-горното ниво в тази игра, наречена ЕС.
4
 
5
 
18
дядя Вова до: bgMan
преди 1 година
Това е играта бро.Но не нашата.Никой не те пита, нито ще те попита!
1
 
8
 
17
преди 1 година
Как така изведнъж лева стана силен пък още е вързан с такъв як оглавник (валутният борд)?Така или иначе вече толкова години лева е вързан за еврото и зависи от него. Обаче лихвите в БГ не са като лихвите в ЕС. По-високи са, което не е добре за конкурентоспособността на БГ бизнеса.Само не съм съгласен че когато станем приемем еврото трябва да поемаме държавни гаранции за заемите и лихвите по тях на по-богати от нас нации в ЕЗ.