IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon вероятно отлага Prime Day поне за октомври

Компанията все още не е фиксирала точната дата за разпродажбата

11:49 | 03.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Amazon отлага своето известно събитие за пазаруване Prime Day поне до началото на октомври, пише CNBC.

Предишната цел на компанията беше за септември, като потенциално време за провеждане на Prime Day, но тази седмица Amazon е информирала търговците с платформата си, че разпродажбата може да бъде изместена с още месец, става ясно от имейл, разгледан от CNBC.

Имейлът съветва търговците да използват седмицата от 5 октомври като време за промоции и купони за Prime Day, но предупреждава, че „точните дати на Prime Day все още не са обявени“.

“Конкретната дата ще бъде обявена, когато събитието наближи“, гласи имейлът.

Говорител на Amazon е заявил пред CNBC: “Все още не сме обявявали нищо във връзка с Prime Day”,

Събитието, което се появи през 2015 г., обичайно се провежда през юли. Разпродажбите отчасти имат за цел да осигурят нови членове на абонаментната програма Prime, както и да промотират собствените продукти и услуги на Amazon, както и да подкрепят резултатите ѝ в средата на годината.

През последните няколко месеца марките и търговците се подготвят за това Amazon да отложи тазгодишния Prime Day. През юни Amazon проведе разпродажба на модни стоки, наречена „Big Style Sale” в опит да помогне на търговците, които усещат удара от коронавирусната пандемия. Освен това целта беше да се отърват от натрупания инвентар преди Prime Day.

Amazon работи по връщането на своите логистични операции към нормалното им състояние, след като беше залята от вълна от онлайн поръчки заради пандемията. Това пък доведе до отлагане на доставките и липса на достатъчно инвентар.

От блокадите насам операциите в складовете на Amazon бавно се връщат към обичайното, но сега компанията се сблъсква с нова вълна от случаи на коронавирус в Съединените щати, която заплашва отново да засегне логистичните операции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още