IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кризата с Covid-19 насърчава бизнеса на Delivery Hero

Поръчките към компанията са скочили с 94% през второто тримесечие

16:51 | 04.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германската компания за онлайн поръчки на храна Delivery Hero отчете почти двойно увеличение на поръчките през второто тримесечие, след като блокадите заради коронавирусната криза накараха мнозина да си поръчват храна вкъщи. Новината изпрати цената на акциите на групата до рекорден връх, пише CNBC.

Базираната в Берлин компания, която управлява платформи за доставка на храна в 44 държави и която в България е представена чрез foodpanda.bg, заяви, че поръчките ѝ са скочили с 94% през второто тримесечие до 280 млн. евро, спрямо 144 млн. евро година по-рано.

През юни, въпреки вдигането на мерките срещу коронавируса в редица страни, поръчките са скочили със 104%.

В Азия, най-големият пазар на компанията, поръчките са нараснали почти четворно до 157 млн. евро. Тези в Европа са се увеличили с 46 на сто, а в Северна и Южна Америка – със 111%.

В Близкия изток и Северна Африка поръчките са се свили с 6%, след като бяха засегнати от налагането на вечерен час в Йордания и Кувейт.

Анализатори от Jefferies описаха ускорението на ръста на поръчките като „забележително“, а тези от Bankhaus Lampe твърдят, че според тях третото тримесечие също ще е много силно.

В резултат на новините книжата на Delivery Hero повишиха стойността си с 5,3% до 103,15 евро, което представлява рекорден връх.

Пълните си резултати Delivery Hero ще отчете на 28 юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още