IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролните цени се разминават в началото на седмицата*

Волатилността при сорта Брент спадна до най-ниската си стойност, откакто цените му започнаха да се сриват през март

09:29 | 06.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Gettyimages</p>

Снимка: Gettyimages

Цените на петрола тръгват в различни посоки в понеделник, като настроенията на търговците са повлияни от оптимизма около съкращенията на добива и опасенията, че ръстът в броя на случаите на коронавирус може да ограничи търсенето на петрол в Съединените щати, информира Ройтерс.

Международният бенчмарк Брент поскъпва с 0,84%, или 0,36 долара, до ниво от 43,16 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI се разменят за 40,56 долара за барел, което е понижение от 0,09 долара, или 0,22%.

На фона на нарастващия брой случаи на коронавирус в 39 щата на САЩ Ройтерс показва, че само през първите четири дни на юли 15 щата отчитат рекордно увеличение на заразените с COVID-19 през празничния уикенд.

„Ще има някакъв спад на търсенето, ако случаите се увеличават, тъй като хората ще си останат у дома“, казва Хауи Лий, икономист от сингапурската банка OCBC. „Темпът на възстановяване на търсенето в САЩ няма да бъде толкова рязък, колкото се очакваше“, коментира той.

Засега анализаторите от банката ING заявиха, че данните за няколко града в засегнатите щати не показват значително намаляване на пътния трафик на седмична база.

„Ще добием по-добра представа какво влияние имат по-строгите ограничения в няколко щата върху търсенето на бензин с доклада на Администрацията за енергийна информация от тази седмица“, заявиха от ING.

Волатилността при сорта Брент спадна до най-ниската си стойност, откакто цените му започнаха да се сриват през март, тъй като пазарните играчи изразяват оптимизъм за успеха на съкращенията върху добива. Производството на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) падна до най-ниската си стойност от десетилетия насам, а Русия почти изпълни квотите си по последното споразумение на групата ОПЕК+.

Държавите от ОПЕК и съюзниците им, колективно известни като групата ОПЕК+, обещаха да намалят производството с рекордните 9,7 милиона барела на ден за трети месец през юли. В периода от юли до декември съкращенията ще възлизат на 7,7 милиона барела на ден.

Производството в САЩ също спада. Броят на работещите инсталации за петрол и природен газ в САЩ бе намален до нов най-нисък рекорд за девета поредна седмица, въпреки че темпът на спад се забави, тъй като по-високите цени на петрола подтикнаха някои производители да започнат отново сондажите.

От своя страна цената на златото пък бележи спад от 0,50% до ниво от 1781,10 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 09:05 ч.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още