Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Пренебрежим ли е спадът в цените на недвижимите имоти заради пандемията?

В периода на пандемията той е от 5-10%, което не отговаря на очакванията на купувачите, посочва Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net

1
 
0
 
7
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Епидемия е при 2 процента заразени, а пандемия при 5 процента в света. Ковид не е толкова смъртоносна за да се налага преразглеждане на процентите. У нас официално 1 на 1000 още не е заболял. Да речем 0.1 процент, което е далеч от 2 процента. Официално. Така, че болест има, но не е ясно дали реално е вече епидемия. Кризата от 2009та държа имотите на минимум до 2013 в София, 2014 в страната. Сега е началото на кризата. Хайде да изчакаме ако не две, то поне една година за да видим какво ще стане. Аз ако бях брокер сега щях да обутвам народа и да го плаша с несигурност само и само да се излъжи и да купи докато цените са такива. Не казвам високи или ниски. В средни заплати не са чак толкова високи реално за ЕС, но като качество средата у нас е ужас, мръсотия, мизерия, претъпкано, шумно, без паркоместа и т.н. Което си е лоша среда да и се заробваш за 20-30 години със заем. ТА нека не бързаме, освен ако имаме пари в брой и да си изберем нещо читаво, дето си струва. Щото кризата точно читаво от *** трябва да отсее, както имоти, така и фирми. При тотално неадекватните мерки срещу кризата не бих залагал на лека такава пред вид и лошата структура н БВП, основан на услуги главно и особено пък на чужди туристи. При ниска добавена стойност и производства на ишлеме. при технологична изостаналост. При огромно , но и растящо социално неравенство, което съвсем може да срути потреблението и това при икономически неграмотна власт.
0
 
4
 
6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Почна се - вторият удар ще е след есента, когато мине втората вълна на короната. Иначе ме кефи как неглижират 5-10% надолу... И то това от офертните, не говорим за реалните :)
Обратният сценарии - ако имаше покачване с 5-10% за 3м щеше да има фанфари до небето как трябва да се купува още вчера, че ще расте така до края на света :D :D
0
 
3
 
5
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Браво, в последната минута на интервюто се зададе върос от чийто отговор направихте новина!
"Да, има, но той ВСЕ още е в рамките на пренебрежимото" - това е точния цитат!

ВСЕ още е "5-10%, може би за някой райони 15".

Да не се окаже, че думите "все още" са ключови!
1
 
3
 
4
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Спад от 5-10% връща цените година и половина назад, кое му е пренебрежимото? А това 5-10% е спад на офертните цени, предполагам, защото имоти.нет нямат достъп до реалните сделки. И също не разбираме от изказването какво е изменението в броя сделки.
0
 
5
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Спадът е във ваш интерес! Ако няма спад яко ще измрете ама не от Ковид, а от глад.
0
 
5
 
2
Hmi
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Спад от 5-10 процента за 3 месеца бил незначителен? И ръст ли ако беше така щяхте да го квалифицирате? Купувачите очакват спад от 30 процента та и отгоре, но никой не очаква той да е рязък. 5-10 процента за 3 месеца е просто един добър старт. 36 месеца ако спада така "незначително" ще надхвърлите очакванията на купувачите. Или се самозаблуждавате, че всичко мина щото има балове и кръчми?
0
 
5
 
1
преди 1 месец
Здравейте imoti.net!
И 30 годишен опит да празнувате, пак няма да се научите, че не се говори за "имоти" на ангро!
Да ви изброявам ли колко вида имоти има, как се котират на пазара и т.н.
Честито