Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Делът на ВЕИ е над половината от нетното производство на ток в Германия

Производството на електроенергия в страната през първите шест месеца на годината намалява с 8%, от 265,5 TWh, отчетени преди година, до 243,8 TWh

2
 
6
 
9
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Вместо да строим втора АЕЦ да се създаде програма, която покрива 50% от стойността на солара за частни лица и да се трансформира чез, ивн и пр в смарт грид. БГ е много по на юг от Германия - щом могат те можем и ние и то много по добре.
Да усетят и хората кяр от тва волтаик, не да се дава само на тлъсти фирми и безнеси - а на всеки човек с покрив и парче земя... да видат че има смисъл - защото сега никой не верва
4
 
7
 
8
преди 6 месеца
Остана да уточним важният момент: какъв е делът на атомната енергия при 60 ядрени реактори във Франция, която отдава Ел. енергия в енергийният пръстен на Европа, в който е включена и Германия.

Нещата не са така елементарни, за да се разглеждат за всяка страна отделно!!!

И - разбира се - най-лесно е да вържем всичко с... "комунистите" :)))
4
 
7
 
7
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Малиии, газ пиkaят некои поборници за руска газ и петрол!
Направо са се изприщили.

Дарагие таварищи, Белия свят върви напред, а вие се върнахте във феодалния строй, начело с Малкото Пу!
4
 
6
 
6
Императорът до: vzhekoff
преди 6 месеца
Германия плаща най-скъпия ток на света - щото са веи-тарикати. Това една от основните причини за икономическия им срив - още миналата година бяха в рецесия. Затова индустрията им емигрира към страни с евтина енергия.

За сравнение - в Русия точецът струва около 4 рублички. Всеки може да сметне какви пари са това.
5
 
6
 
5
Императорът до: Sokratus
преди 6 месеца
ППърво - в голяма част от това време - първото шестмесечие - реално икономиката НЕ работеше поради карантинните мерки. Второ - зимата беше топла. Трето - доста данни са манипулирани и то най-нагло и безочливо. С очите си съм виждал как един "официален" сайт, показващ данни в реално време, твърди, че посред зима в 5 сутринта немско време ФОТОВОЛТАИЦИТЕ "произвеждат" 9% от електроенергията... на тъмно и може би частично засипани със сняг. Ами и в Германия - НЯМА такава технология !!! Отделно Гемания внася яко точец... ами те така може и утре да се похвалят, че ПРОИЗВЕЖДАТ ток само от ВЕИ - като внасят 70% от енергията от Франция и други държави !!!

И друго - "умнико" - елементарна статистика показва, че при тая страховита здравно-икономическа криза - в най-големия и разгар и най-дълбоката дупка - когато цели икономики бяха спрели и транспорт и туризъм бяха в голямата си част и почти изцяло блокирани - потреблението на слуз е намаляло с 20%... това е най-голямото временно намаление, да подчертая. Айде сега - щом си ного умен - обърни нещата наобратно - какво ще стане ако слузестите компании се запънат, решат да намалят добивът на петрол и газ с 50% и кажат - "Човечество - за останалата енергия, търсете тарикатите с ВЕИ !!!" Да ти кажа ли, че само след 2-3 седмици тарикатите с ВЕИ и всякакви екоталибанци ще бъдат избивани с камъни по улиците - от хората останали без топлина, светлина, транспорт и работа?
4
 
3
 
4
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Was kostet 1 kWh Strom aktuell in Deutschland?
Der aktuelle Strompreis liegt nach Angaben des Bundesverbandes der Energie- und Wasserwirtschaft (BDEW) bei 31,73 Cent/kWh. Dieser Wert gibt den Strompreis im Durchschnitt an, denn die Preise unterscheiden sich regional und nach Verbrauchsmenge.
5
 
5
 
3
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Остава да добавим следното:
1. Цената на 1 кВч за домакинство със средногодишно потребление от 3500 КВч е 31.73 евроцента или 62.06 ст. За сравнение в БГ цената е 18.5 ст. за ЧЕЗ (средно 60:40 дневна нощна). Т.е. разликата е 3.35 пъти !!!
2. Твърди се, че Белене нямало да бъде ефективно. Интересно, ако цената за бита скочи 3 пъти, дали отново разните пeдepacи ала Скоратя ще има какво да кажат и дали Белене няма да се окаже супер печелившо :)
5
 
7
 
2
преди 6 месеца
От производството... а от ПОТРЕБЛЕНИЕТО? А от потреблението не само на ел-енергия, но цялото енергийно потребление?

И друго - ВЕИ ли толерираме или "зелена енергия" - защото в горенето на биомаса няма нищо екологическо, напротив !!! Който не вярва - да се пресели някоя зима в близост до Факултето и сам да се убеди.
3
 
9
 
1
преди 6 месеца
"-Това е фалшива новина! Не вярвайте другари! Без кюмур, руска газчица и слузчица не може никоя държава, дори и Германия! - изрече председателя на Клуб "Земята е плоска" пред изумените погледи на членовете. А на тях колко много им се искаше това да е вярно!!!"
хахахха
специалнки поздрави на Импестора, Акото, и разни други малки душици!