Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

България влезе в „чакалнята“ на еврозоната и банковия съюз

Заедно със страната ни в двете структури е приета и Хърватия

   1| 2| 3    
4
 
13
 
18
Dr. Vatnikov до: serafima
преди 1 година
Няма профилна снимка
Другарко комсомолка, нещо май пяна ви изби от добрата новина?!Много ви е мъчно на соц кратуните, че България пое по пътя на Белите държави и бяга от чатала ***.Напъвай се да плашиш какво щяло да стане, само, че си объркала сайта, тук не ти е нито Бузлуджа, нито яз. Копринка, че някой да ти повярва.
4
 
13
 
17
Dr. Vatnikov до: ДХДО
преди 1 година
Няма профилна снимка
Не е вярно, че ще има спад на стандарта, покупателната способност и увеличени цени.Има примери от държави от нашата черга - Словакия, Литва, Латвия и Естония, никъде нямаше нищо такова.
13
 
10
 
16
serafima до: fon
преди 1 година
Няма профилна снимка
Прекалено елементарно е така да се мисли. Бедна ти е фантазията какво може да ни се случи. Ние не знаем условията, които Тулупа (сам се нарича така) и безпаричния Горанов са заложили. Нямаше НИКАКВА дискусия в обществото, което е белег на милиционерско-мутренската олигархия като управление. Наистина бедна ти е фантазията. Например с курса на лев/евро???!! Борисов е толкова *** в тази материя, та с апломб говорече, че влезем ли в еврозоната, няма да фалират банки. Мили боже??!!! Но какво разбира една мутра и пожарникар от международни финанси и банков сектор? И на такива с бедна фантазия все им клатят пръст (или нещо друго), че руснаците ще дойдат. Само такива бедни духом обработват. Обработва ги и по повод на коронавируса. Той се смята за най-големият капацитет в страната по темата. Борисов си отива и затова е толкова уплашен. После няма да го видите, за да го питате.
6
 
10
 
15
преди 1 година
Няма профилна снимка
новината е наистина добра, поне що се касае за БГ акциите скоро ще са съвсем подценени, а фундамента е налице. не е препоръка от години си пълня с хиляди наши родни акции.Ноооооо, дис ис БГ и лошото са прахосниците от ГЕРБ....вижте с каква лекота възпълният мъж военен министър обещава 30 МИЛИАРДА за някви щурмармии.....да се пита човек кого ще нападаме?!
6
 
12
 
14
преди 1 година
Няма профилна снимка
Браво, браво!Една прекрасна новина!Бойко извади асо от ръкава.
0
 
14
 
13
Boicho Popov до: asunsao
преди 1 година
Тези 15% са стандартно заложени като условие за всички валути, заменени от еврото - далече не всички страни, преминали през процеса, са били с обвързван курс
8
 
10
 
12
преди 1 година
Няма профилна снимка
Първия по време ефект ще е понижаване на покупателната способност на заплатите в БГ : при преизчисляване в евро, цените на стоки и услуги, ест. ще бъде на горе, а на самите заплати - на долу (освен цените, такси и данъци също може да се закръглят на горе). Това може би няма да се окаже критично на първо време, въпроса е какво следва от там насетне ?Ще се отпускат ли повече кредити , ще се удвои ли общата експозиция и ще паднат ли на полoвина лихвите ? Ако политиките и събитията в банковия сектор получат подобно развитие, аз лично мисля, че може да се отчетат базови предпоставки за ръст.
11
 
3
 
11
asunsao до: bgMan
преди 1 година
Няма профилна снимка
Мерси за отговора, но все пак не ми е напълно ясно за какво са тези 15%. Ако падне борда и се откажем от еврозоната, няма да има регулация и може да падне с 85% примерно.
0
 
16
 
10
bgMan до: asunsao
преди 1 година
Засега не.Курса за присъединяването на лева е сегашния на БНБ - 1 към 1.95583.Обезценяване и хиперинфлация може да се предизвика ЕДИНСТВЕНО при сваляне на борда и НЕприемане на еврото.
5
 
12
 
9
фиг.1 до: asunsao
преди 1 година
Няма профилна снимка
Само ако падне борда. Такава вероятност винаги е съществувала, но тя няма нищо общо с присъединяването ни към ERM2 и не е нито по-голяма, нито по-малка отколкото е била през последните 23 години.