IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

United планира да съкрати 36 хил. служители заради слабото търсене

Американската авиационна компания се готви да свие своя персонал в САЩ почти на половина

22:25 | 08.07.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Angus Mordant/Bloomberg</em></p>

Снимка: Angus Mordant/Bloomberg

Американския превозвач United Airlines Holdings Inc. заяви, че може да бъде принуден да освободи почти половината от своята работна сила в САЩ, посочвайки, че планира да освободи 36 000 служители. Процесът по освобождаване може да стартира на 1 октомври, съобщава The Wall Street Journal, цитирайки компанията. 

Базираната в Чикаго United е първият голям американски превозвач, който подробно описва бъдещите препятствия въпреки милиардите долари федерална помощ, предоставена на индустрията, с които нейните представители ще плащат заплати на служителите си до септември.

Високопоставен представител на индустрията определи плана като краен. Решението на United се случва на фона на ерозията на крехкото възстановяване на търсенето спрямо април, след като броят на заразените с COVID-19 продължава да се увеличава в САЩ.

Авиокомпанията все още изгаря по 40 милиона долара на ден, посочват от нейното ръководство пред журналисти, добавяйки, че тя вече не може да разчита на по-нататъшен кръг от правителствена подкрепа за покриване на разходите ѝ за персонала след 1 октомври.

Европейските превозвачи, включително партньорът на United Deutsche Lufthansa AG и British Airways, вече обявиха планове да освободят голяма част от работната си сила, като ръководителите на авиокомпаниите не очакват глобалното търсене да се възстанови до нивата на 2019 г. през следващите от три до пет години.

American Airlines Group Inc. предупреди, че оперира с до 20 000 души повече персонал, отколкото е необходимо, за да се справи с намаленото търсене, като посочи, че може да започне съкращения.

В най-добрия случай United очаква да изпълни 40% от своя предпандемичен график до края на годината. Авиокомпанията сега очаква да изпълни около 35% от годишния си график през август, което е увеличение спрямо юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
be_google
преди 3 години
Дау ще скочи на 50 000.....не е пропоръка, хиляди пъти съм написал, че нямам мирикански шитове... просто колкото по - акано е положението в САЩ , толкова Дау лети нови и нови трилионни дистрибутори на китайско карго имаме....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още