IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TikTok е свалила над 49 млн. видеа през втората половина на 2019 г.

Това е под 1% от качените в платформата видеа

19:03 | 09.07.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Lam Yik/Bloomberg</em></p>

Снимка: Lam Yik/Bloomberg

Социалната мрежа TikTok обяви, че е премахнала над 49 млн. видеа от своята платформа в рамките на втората половина на миналата година заради нарушения на правилата ѝ за ползване, предава Ройтерс.

Тези видеа се равняват на под 1% от всички, публикувани в платформата, и попадат в категории като реч на омразата, насилие и голота, посочва докладът, публикуван на уебсайта на компанията.

Около една трета от видеата са от Индия, следвани от тези от САЩ и Пакистан, допълва TikTok.

Докладът за прозрачност се появява само дни, след като компанията, притежавана от китайската ByteDance, беше забранена в Индия – един от най-големите ѝ пазари. Това се случи след сблъсъци на границата между Индия и Китай.

Приложението за споделяне на кратки видеа реши да излезе от пазара в Хонконг, след като властите в Китай, въведоха нов закон, засягащ националната сигурност в полуавтономния град.

TikTok пусна нова платформа, за да привлече малки рекламодатели. Въпреки това тя се сблъска с предизвикателства, особено след като администрацията на Доналд Тръмп тази седмица заплаши да наложи забрана на китайски социални мрежи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още