IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВАП поиска проверка на строежите в Аркутино и Росенец

Проверката трябва да установи дали е допуснато накърняване на правото на изключителна държавна собственист върху морски плаж

18:20 | 09.07.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Гергана Костадинова, БГНЕС</em></p>

Снимка: Гергана Костадинова, БГНЕС

Върховната административна прокуратура (ВАП) поиска проверка на строежите в морските местности Аркутино и Росенец. Проверката трябва да бъде извършена от Държавния строителен контрол и три министерства, предава БНР.

Причината е "информация в медиите за неспазване на правни норми, защитаващи изключителната държавна собственост" и изискванията за опазване на защитени зони.

Проверката трябва да установи дали е допуснато накърняване на правото на изключителна държавна собственост върху морски плаж и ограничен ли е свободният и безплатен достъп до него.

Припомняме, че преди два дни политикът и бивш правосъден министър Христо Иванов беше изгонен от държавни охранители от плажа до морската резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Вчера президентът Румен Радев заяви, че Ахмед Доган и Делян Пеевски не трябва да бъдат охранявани от НСО. Той съобщи, че е имал разговор с ръководителя на НСО Красимир Станчев, на която е станало ясно, че тече проверка относно правомерността на действията на служителите, участвали в скандала.

Президентът призова правителството, прокуратурата и местната власт да извършат проверка на обектите в парк „Росенец“ и ако се установи нарушение или отклонение от нормативната база, да се изпълни законът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още