IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протестиращи блокираха Орлов мост

Недоволството е причинено от случаите по Черноморието

21:55 | 09.07.20 г. 14
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Хиляди протестиращи блокираха Орлов мост. Полицията затвори движението. Кръстовището на Орлов мост е недостъпно за леки автомобили и градски транспорт. Исканията са за оставки на премиера Бойко Борисов, на правителството и на главния прокурор Иван Гешев, предава БНР.

"И можете да поискате един закон за всички – няма Доган, няма Пеевски!" - скандираха протестиращи.

Няколко различни демонстрации се сляха по-рано пред президентството, като се чуват възгласи за оставка на главния прокурор Иван Гешев и тази на правителството.

Протестът започна пред президентството около 14.30 часа със скандирания в подкрепа на държавния глава, след това протестиращите отидоха до сградата на Министерския съвет.

Впоследствие недоволните се преместиха пред сградата на Съдебната палата.

Призивите – “Оставка“, “Мафия“ и “Затвор“ са най-често чуваните. Искат оставката на правителството, защото “не може повече да ни управляват по този начин“, обявиха самите протестиращи.

Според част от ораторите искането на оставката на главния прокурор е, защото – “преследва редови граждани, като Христо Иванов със случая по Черноморието, вместо да се справя с мафията“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 4 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
Лапников , ходи да въртиш масури на Радан , белким някой ден те направи човек и тебе ...евентуално !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 2 rate down comment 3
ing5rov
преди 3 години
докторе , все дистанция даваш акъл ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 3 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Ааа, чували сме вече тия вашите похвати, тавариш, първо да бутнем всичко, а после да търсим решението, мерси! Някак си "решението" накрая все бесепе + депесе се оказва! Айде няма нужда!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 6 rate down comment 2
rooctcho
преди 3 години
Толкова ли е трудно да се види че Бибитко прецаква всички краде се като за последно, узурпирането на бизнесите от Пеевски, потъналата КТБ пак с помоща на Пеевски, некадърно управление. Като се погледне Гешевчето и министъра на правосъдието Кирилов става ясно колко стока са. Първо да се махнат тези *** некадърни после ще се избира има достатъчно ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 7 rate down comment 5
dr.5rov
преди 3 години
Преди месец се обзаложих, че атаките срещу ББ и Горанов ще продължат докато не се откажат от ЕРМ. Така тръгнаха нещата и миналата година. После всичко се кротна, когато отложиха за след година.Очертва се да спечеля.На всички, които са против това управление мога да задам въпрос: До сега те не бяха ли такива? Защо чак сега се сетихте?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 2
baba_meca
преди 3 години
Що за *** трябва да си, че след 10 години управление, народа да иска да дойдат комунистите на власт?!!?!?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 6
vladi_guetzov
преди 3 години
Г-н ББ е прав-Тежки времена ,кризата идва,но за канадските компании няма криза , а с още по-голям хъс се нахвърлат да изнасят златен концентрат и ценни метали от страната и да трупат огромни богатства.Друга канадска компания Велосити започва разработване на златно находище в БГ.Обществото трябва да разбере ,че хората в България са бедни ,защото чуждестранни компании изнасят ценните метали навън и трупат огромни богатства , а в бюджета нищо не остава ,освен трохи.Такова ограбване от чуждестранни компании до сега никога не е имало.И доката едни трупат богатства и се радват на охолен живот ,други ходят бедни и броят стотинките за лекарства.Граждани ,Не трябва ли да протестираме срещу корумпираните и срещу грабителството ,в името на нашето бъдеще и бъдещето на децата ни?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 9 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Проблемът е повсеместен с настоящите политици.Всички си натискат интереса и интересите на лобитата, които са ги поставили там.Няма такъв от настоящите, който да е чист и желаещ да работи за страната си.ББ - икномическо лоби, Корни - гаварит Масква, ДПС - тоже гаварит Масква, а Масква гаварит и през Атака и през Костя Копейкин и през скабоумния Прецедент. ВМРО - тарикати на дребно, ДОСТ - гелбурда Ердоган бей, Да, България - чичо ви Прокопи...един Радан остана, *** той сам...Без промяна в избирателната система (директно избираеми личности), промяна няма да има.И няма да има, щото на народа вече му писна от koмyняшката некадърност и дyпeблизачество към Масква и избира ББ с цялата му съпътстваща посредственост, само и само бандата с петолъчките да стои далеч от властта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 5
mrynmryn
преди 3 години
Бат 'Ристо май се изходи на политическата си кариера, гледам бая десни го обвиняват, че е на протест с леля мая и нинова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 1
vladi_guetzov
преди 3 години
Става въпрос за шуробаджанашко управление , некомпетентно ,подкупно и престъпно в едно с крадци ,далавераджии,съмнителни бизнесмени и правосъдие ,което обслужва интересите им.Държавата няма да има напредък нито гражданите да просперират докато не се изчисти от тези *** ,които грабят ,а всички граждани плащат за това.Емиграцията е шамара за всички правителства управляващи до сега.Развалената рибата започва да мирише от главата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още