IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще доведе ли Пакет “Мобилност” до изтичане на данъци от България?

Изискването за връщане на товарни автомобили е най-тежката от рестриктивните мерки в закона, посочи Веселин Стоянов от Съюза на международните превозвачи

12:49 | 10.07.20 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: БГНЕС/БОЖИДАР СТОИЛОВ</em></p>

Снимка: БГНЕС/БОЖИДАР СТОИЛОВ

Има сценарий за регистрирането на български транспортни фирми в други страни от Европейския съюз заради приемането на пакет “Мобилност”. Това съобщи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Веселин Стоянов от Съюза на международните превозвачи и управител на Транспрес. По думите му това е така заради някои много рестриктивни мерки в закона.

Експертът отбеляза, че изискването за връщане на товарни автомобили може би е най-тежката от тях.

“Част от мерките в пакет “Мобилност” водят до различни правила и недобри условия за конкуренция, коментира Стоянов. - Транспортът генерира над 6% от брутния вътрешен продукт на България... С изтеглянето на фирми извън страната тези данъци ще отидат в други държави.”

Веселин Стоянов напомни, че българските превозвачи, както и колегите им в още осем европейски страни, са категорично несъгласни с част от правилата.

“Екип на Министерството на транспорта вече пое ангажимент да работи в посока на правната защита”, посочи експертът по повод новините, че България ще заведе дело срещу пакета в Европейския съд.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още