IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Книжата на Tesla отчитат нов исторически връх в стойността

От началото на годината акциите на концерна са поскъпнали с 269%, като четвърто поредно тримесечие на печалба може да му осигури място в S&P 500

17:48 | 13.07.20 г. 11
Автор - снимка
Създател
<p>
	Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск. <em>Снимка:&nbsp;Natan Dvir/Bloomberg</em></p>

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск. Снимка: Natan Dvir/Bloomberg

Акциите на Tesla отчетоха ново рекордно високо ниво в понеделник, тъй като инвеститорите продължават да залагат на компанията, ръководена от Илон Мъск. И докато оценката на компанията продължава да расте, нарастват и спекулациите, че производителят на електромобили скоро ще се присъедини към S&P 500.

След старта на сесията пазарната стойност на Tesla се увеличи до 321 млрд. долара, сочат данни на FactSet. Това превръща концерна в 10-та най-голяма листната компания в САЩ по пазарна стойност, като надминава Procter & Gamble, съобщава CNBC.

тесла тесла

След края на сесията в петък, когато акциите на Tesla достигнаха ново исторически високо ниво, те поскъпнаха с 12% от началото на търговията в понеделник. За годината книжата на компанията отбелязват ръст в цената от 269%. По-рано през юли Tesla надмина японския автомобилен производител Toyota, превръщайки се в лидер в индустрията си по пазарна стойност.

Само през юли акциите на компанията поскъпнаха с повече от 40%, след като през второто тримесечие компанията успя да надмине оценките на анализаторите относно доставките.

В момента инвеститорите допускат, че Tesla може да отчете четвърто поредно тримесечие на печалба съгласно общоприетите счетоводни принципи (GAAP), когато публикува резултати от второто тримесечие на 22 юли, което би означавало, че концернът може да се включи в индекса S&P 500.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 4
Императорът
преди 3 години
Колко точно "печалба" ще има, щото досега годишен отчет с печалба не съм видял? За цена от 1600 $, каква трябва да е тая печалба?Е, щом стигна 400-500 $, после и 1000 $, нищо чудно, че сега е на 1600 $. И трите изброени цени са еднакво абсурдни. И 160 000$ може да стане акцията, докато "инвеститорите" се основно хора, които не са виждали финансов отчет в живота си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още