IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как ще се отрази на инвестициите общественото недоволство?

Германия като председател на Съвета на ЕС в новия мониторингов механизъм ще обвърже върховенството на закона с получаването на евросредства, посочи Тодор Галев

15:52 | 14.07.20 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимки: БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ</em></p>

Снимки: БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ

Икономическите последици от общественото недоволство в страната няма да са добри. Те ще засегнат вътрешноикономическия живот, но ще се отразят и върху външноикономическия живот. Ако ситуацията на протести и политическо противопоставяне продължи дълго, ще има негативен ефект и върху чуждестранните инвестиции. Това прогнозира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Тодор Галев, старши анализатор в Икономическата програма на Център за изследване на демокрацията.

Според него комбинацията от продължаващата криза с намалени доставки и поръчки за определени сектори на българската икономика и политическите сигнали изглежда много лоша.

Галев е на мнение, че ако няма кардинални промени на политическия модел в изпълнителната власт и съдебната власт в дългосрочен план, ще има отлив на чужди инвестиции.

Анализаторът напомни, че една от основните цели на Германия при председателството на Съвета на ЕС е да обвърже резултатите от нов мониторингов механизъм за върховенството на закона, който да обхваща всички държави, с получаването на евросредства.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още