IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият модел на Tesla европейско производство вероятно ще е малък хечбек

В момента Tеsla строи голям завод в Германия, който по предварителни оценки ще произвежда до 750 000 автомобила в година

17:25 | 14.07.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Новият модел на Tesla, който ще се произвежда и продава в Европа, вероятно ще е малък хечбек. Това призна главният изпълнителен директор на американската компания Илон Мъск, цитиран от Automedia.bg.

В момента Tеsla строи голям завод в Германия, който по предварителни оценки ще произвежда до 750 000 автомобила в година. В него ще се сглобяват Model 3 и новият кросовуър Model Y, но се предвижда и нов автомобил, насочен към европейския пазар, където особено се ценят компактните машини на достъпна цена.

От Tesla вече обявиха намерение в Германия да бъде открит и първият европейския център за дизайн, който ще разработва моделите за Стария континент. Компанията вече създаде инженерно подразделение, което се казва Advanced Automation Germany.

Интересното е, че Мъск доскоро беше противник на малките електромобили, но тенденциите на пазара явно са го накарали да промени мнението си. В Европа се залага именно на компактни коли на ток, като най-популярният електромобил на континента е Renault Zoe.

В същото време Tesla не забравя и пазара в САЩ, който е напълно различен от този в Европа. Компанията на Мъск работи и над голям миниван на ток, който ще се предлага в Щатите и Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
ПИЧ
преди 3 години
В Европа се залага на малките(компактни) коли, заради теснотията и пренаселеността по градове и паланки. Иначе малките коли са едни сапунерки, те не стават за по-дълги разтояния, липсва комфорт, добро обезшумяване и други качества.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още