IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оптимизмът около намирането на ваксина срещу COVID-19 окрили индексите в Европа

Книжата на Atlantia поскъпнаха с близо 26%, след като стана ясно, че Италия може да уреди спора си с Autostrade Per l’Italia SpA относно магистралните концесии

19:51 | 15.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Peter Juelich/Bloomberg</em></p>

Снимка: Peter Juelich/Bloomberg

Основните европейски борсови индекси приключиха днешната търговия на зелена територия на фона на последните новини около разработването на ваксина срещу коронавируса, съобщава CNBC.

Паневропейският бенчмарк Stoxx 600 напредна с 1,76 на сто до 373,87 пункта.

Германският показател DAX записа ръст от 233,62 пункта, или 1,84%, достигайки ниво от 12 930,98 пункта.

Френският измерител CAC се покачи със 101,52 пункта, или с 2,03%, до 5108,98 пункта.

Британският индекс FTSE прибави 112,9 пункта, или 1,83%, към стойността си, изкачвайки се до равнище от 6292,65 пункта.

европейски европейски

Инвеститорите се концентрират върху най-новите развития около разработването на ваксина срещу коронавируса. Потенциалната ваксина на биотехнологичната компания Moderna за предотвратяване на COVID-19 е произвела „здрав“ имунен отговор или неутрализиращи антитела при всички 45 пациенти в ранния етап на тестването върху хора, сочат данните, публикувани в New England Journal of Medicine. 

В същото време броят на новозаразените в САЩ, най-сериозно засегнатата от пандемията страна в света, продължава да се покачва в редица щати като Тексас, Калифорния и Флорида, като щатските власти вече обмислят въвеждане или връщане на някои ограничителни мерки за овладяване на инфекциите.

По-рано днес стана ясно, че инфлацията във Великобритания неочаквано се ускорява през юни, водена от по-високите цени на игрите. Индексът на потребителските цени се е повишил с 0,6% на годишна база през миналия  месец, информира Bloomberg, позовавайки се на данни от Службата за национална статистика (СНС) на Великобритания, публикувани в сряда. В сравнение с това икономистите очакваха инфлацията да се забави до 0,4%.

Акциите на търговеца на дребно Burberry поевтиняха с 5 на сто, след като компанията отчете 45-процетен спад на приходите от продажби за първото тримесечие.

Книжата на Atlantia поскъпнаха с близо 26%, след като стана ясно, че Италия може да уреди спора си с Autostrade Per l’Italia SpA, дъщерно дружество на Atlantia, относно магистралните концесии. Министър-председателят Джузепе Конте се е съгласил да разгледа новото предложение на Autostrade след седемчасово заседание на кабинета, което приключи след 5 ч. сутринта в сряда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още