IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп сменя ръководителя на предизборната си кампания три месеца преди вота

Изненадващата промяна вероятно е свързана и с преднината на опонента му Джо Байдън в социологическите проучвания

08:54 | 16.07.20 г. 1
<p>
	Снимка:&nbsp;Yuri Gripas/Abaca/Bloomberg</p>

Снимка: Yuri Gripas/Abaca/Bloomberg

Три  месеца преди изборите в САЩ американският президент Доналд Тръмп смени ръководителя на предизборната си кампания. Уилям Степин ще поеме управлението ѝ, а досегашният мениджър - Брад Парскейл, ще продължи да се грижи за социалните мрежи, написа Тръмп в Twitter. По неговите думи и двамата са работели добре с него в продължение на години, предава Die Zeit, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

Изненадващата промяна вероятно е свързана и с последните анкети за Тръмп. Според актуални проучвания кандидат-президентът на Демократическата партия Джо Байдън среща сериозно одобрение срад американското неселение и засега има солидна преднина спрямо Тръмп. Все още обаче има три месеца до изборите на 3 ноември, което предполага много промени.

Междувременно анкетите показват, че мнозинството от избирателите са разочаровани от начина, по който Тръмп се справя с коронавирусната пандемия. В САЩ тя все още е извън контрол - и изглежда, че няма подобрение в това отношение на фона десетки хиляди нови инфекции всеки ден.

Тръмп припомня, че анкетите през 2016 г. са предсказали победа на тогавашния му опонент Хилари Клинтън, но са сгрешили в преценката си. В свой туит той заяви, че победата сега трябва да бъде по-лесна от тази преди четири години.

Според публични проучвания обаче Байдън заема по-предни позиции, показва преглед на уебсайта на RealClearPolitics. Той среща одобрението на 50,3% от респондентите, а Тръмп - 41,2%.

По данни на американски медии Тръмп обвинява предишния си мениджър на кампанията Парскейл за неуспешния митинг в щата Оклахома през юни. Това трябваше да бъде първото голямо събитие на Тръмп, след като пандемията ескалира. Според президента до милион души са искали да присъстват на събитието въпреки риска от зараза. Освен наетия стадион е била изградена и външна зона със сцена. В крайна сметка обаче хиляди места остават свободни дори в спортната зала.

Друго мащабно мероприятия, първоначално насрочено за миналия уикенд на открито в Ню Хемпшир, бе отменено поради лоши метеорологични условия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
zelka007
преди 3 години
момчето си отива ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още