IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tencent се изправя срещу Alibaba и JD.com в битка за онлайн пазаруването

Нова функция в WeChat ще се опитва да привлече по-малките играчи, които искат да продават в платформата

10:13 | 16.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Justin Chin/Bloomberg</em></p>

Снимка: Justin Chin/Bloomberg

Tencent пусна инструменти, които да помогнат на търговците да изграждат виртуални магазини в нейното особено популярно чат приложение WeChat в Китай. По този начин компанията се изправя срещу най-големите гиганти в продажбите в страната Alibaba и JD.com, пише CNBC.

Компании и търговци ще могат да се регистрират за тест на продукта, който носи името WeChat Minishop.

WeChat е най-популярната китайска чат платформа с над 1 млрд. потребители. То е ключова част от живота във втората по големина икономика в света.

Често WeChat е определяно като суперприложение, защото потребителите могат да резервират полети и да извършват плащания изцяло през него.

Tencent разполагаше и с т.нар. търговски „минипрограми“ или приложения в WeChat.

Но този нов инструмент ще помогне на всеки търговец да създаде минипрограма за електронна търговия вътре в WeChat, като използва инструмент на Tencent, вместо да разчита на скъпи разработчици. Това няма да е централизирана система като JD.com или Taobao на Alibaba, но може да помогне на Tencent да привлече по-малки играчи от другите платформи.

Китайският интернет гигант твърди, че търговците няма да бъдат таксувани за отварянето на виртуален магазин и също така няма да има такси за услугата. Платформите на Alibaba Например разчитат на редица такси, които търговците плащат.

Освен това WeStore ще поддържа стрийминг на живо, който се превърна в популярен начин за пазаруване сред китайските потребители. Това е функция, която конкуренти като Taobao също поддържат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още