IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролна компания може да отприщи втора вълна от фалити в САЩ

California Resources е натрупала дълг от над 6,1 млрд. долара, като ще търси заем от още 1 млрд. долара, за да започне преструктуриране

14:59 | 16.07.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Петролната компания California Resources Corp. подаде заявление за защита от фалит, като това може да постави началото на нова вълна от фалити сред американските петролни и газови компании, съобщава Bloomberg.

Компанията влиза в списък от над 200 компании за изкопаеми течни горива, които са подали молба за защита от фалит от 2015 г. досега. Очаква се през следващите седмици California Resources да бъде последвана и от други представители на американската петролна и газова индустрия. Дружествата Denbury Resources Inc. и Noble Corp. са пропуснали плащанията по своите дългове през юли, а Chaparral Energy Inc. се обърна към своите кредитори за осигуряване на допълнително време, което подсказва, че компанията скоро ще се сблъска с дефолт. 

Тъй като цените на петрола се движат около 40 долара за барел, индустрията просто не е в състояние да издържа на дълговия натиск, усилил се допълнително през последните месеци на фона на краха на пазара и слабото търсене. Най-големият производител на петрол в Калифорния е натоварен с масивни заеми след отделянето му като самостоятелна компания от Occidental Petroleum Corp през 2014 г.

Ниските нива на парични средства и по-строгите щатски разпоредби за сондажна дейност подсилват натиска върху California Resources въпреки инвестицията в размер на 320 млн. долара от Tom Barrack Jr's Colony Capital Inc. през миналата година.

Компанията заяви, че дължи около 6,1 млрд. долара на над 50 000 кредитори.

Заявлението за защита от фалит цели да намали дълга и другите задължения на компанията с повече от 5 млрд. долара. Предлаганото споразумение за преструктуриране е подкрепено от около 84% от кредиторите по срочните заеми, които държат дълг, издаден през 2017 г., и 51% от кредиторите на компанията с дълг от 2016 г. Партньорът за съвместно предприятие на компанията Ares Management също подкрепя предложението.

За да плати за преструктурирането и да продължи да функционира по време на фалита, California Resources ще заеме около 1 млрд. долара от група кредитори, се казва в заявлението на компанията, изпратено до съда. Част от парите ще бъдат използвани за рефинансиране на револвиращ кредитен механизъм от 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
0pk
преди 3 години
Е няма как, или теслата или ойла. Не може и двете :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още