Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Цените на имотите в България ще останат стабилни през 2021 г., твърди експерт

Пазарът на недвижими имоти у нас е възстановен на 90% след удара от пандемията, каза Георги Павлов

0
 
5
 
6
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Страшни експерти ви казвам. 2008ма кризата се вихреше в САЩ, а у над дойде края на 2009та, имотите в София бяха на минимум 2012та. Примерно. Само дето от тогава до сега България е намаляла с почти 10 процента по население. При това тенденцията се запазва, надолу и надолу. ЕЦБ както и ФЕД, Китай, Япония, Русия, GB ше харчат т.нар. напечатани пари. Нямат избор. Всичко е в криза, данъците надолу, трябват пари и никой ги няма -просто централни банки вече масово се ориентират на отрицателна лихва 1 процент. Удържат икономиката и обществото, банките още като вземат заема от централната знаят, че са спечелили 1 процент, а и от клиента още 3-4 процента. Само дето народа ще страда от инфлацията, цените ще растат. Важното е свръхзадлъжнелите държави да плащат ниска лихва по свръхдълга си. САЩ, Русия, Франция, Испания, Италия, Япония, Китай. Всички почти големи имат свръхдълг. Така в дългосрочен план никой нормален и на заплата по белия свят няма да може да си купи жилище без да се зароби на банката. Сега за 20-30години. Предполагам скоро и за повече ще дават ако съм прав. Целия трудов стаж почти човек ще е роб на банката. Накратко роб, не човек. Честито. Ама това за в бъдеще. Докато все пак балонът се пукне. Може да е след 20 години, но ще пукне. А в краткосрочен план нашата евроусвоителска, търговско-ментарска, пишманикономика на услугите (в т.ч. туризма) просто ще умре и буквално ще заспи зимен сън наесен. Да твърдиш, че си се оправил на 90 процента от криза, която е ударила вероятно с 20-25 процента от силата си към момента е глупост за мен. Може да е експертиза за други. Все тая. Никой на заплата не трябва да може да си купи жилище без да стане роб на банка. Как? Просто. Наливаш пари дето ги няма, записани просто в една сметка на ЕЦБ към банките и 4-5 процента ръст на имотите годишно. Спестяването е невъзможно. Всяка година освен да спестиш за жилище 5-10 процента, трябва да добавиш още 5 процента за поскъпването. Това естествено е непостижимо за средна заплата. Готови сте. Капитализъм, свобода, пазарна икономика - глупости. Аз да те заробя като банкер за 30 години пък ти ми се прави на свободен.
0
 
6
 
5
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
От доста време насам цените на имотите се определят от брокерите, които изкуствено ги надуват. Те са се превърнали в он-лайн магазини на имоти. Цените са надути поне 20 - 30%.. Нали една сделка трябва да ги храни 1 година. Скоро ще надминем даже цените в Гърция.
0
 
8
 
4
Hmi
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Статистиката за второто тримесечие днес излезна. В сравнение с миналата година 1318 по малко продажби в София, ако съм смятал пранилно с над 17 процента спад, в Пловдив 710 по малко продажби, пак ако съм смятал правилно над 19 процента спад. Незначителен ще кажат брокерите... :)
0
 
6
 
3
Hmi до: фиг.1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Да отговоря вместо nkavraka - тези дни ще излезе статистиката на имотния регистър и ще се провери с факти всичко. Иначе covid-19 ли свърши, от рецесия ли излязохме преди да влезем? Не мога да разбера лидерите от ЕС какво са се хванали за гушата от 3 дни в ЕС? А горе в статията вече изхарчиха напечатаните евро. Иначе твърдения за стабилност на цени на НИ и "дори да растат" показват колко е експерт - "експерта" и същевремено отчаянието му.
2
 
5
 
2
фиг.1 до: nkavrakov1982
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Твоето е просто заявление, а аз имам нужда от доказателства. Как иначе ще мога да постигна добра сделка на имотния пазар? И моля, не ми превеждай аргументи от типа, че населението намалява (В София то расте), или, че хората вече не се интересуват от имоти.
1
 
7
 
1
преди 2 месеца
Георги Павлов,лъже както обикновенно.Един ден едно,друг ден,друго.