IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът започва седмицата със слаб спад на цените*

Търсенето на бензин на дребно в САЩ отново спада с нарастването на броя на заразените с коронавирус

09:28 | 20.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка:&nbsp;Jason Alden/Bloomberg</p>

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Цените на петрола се понижават в понеделник, тъй като възстановяването на търсенето на гориво е под заплаха заради нарастващия темп на заразяване с  коронавирус в световен мащаб, информира Ройтерс.

Международният бенчмарк Брент поевтинява с 0,58, или 0,25 долара, до ниво от 42,89 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI се разменят за 40,36 долара за барел, което е понижение от 0,23 долара, или 0,57%.

„Тъй като всекидневният брой на случаите на COVID-19 в световен мащаб все още нараства, а щатите от Слънчевия пояс на САЩ (от Флорида до Калифорния) показват малък успех в управлението на кривата на епидемията, притесненията за темпа на възстановяване след COVID-19 ограничават възхода на цените на петрола“, казва Стивън Инес , главен стратег за глобални пазари в Axicorp.

Над 14 милиона души са заразени от новия коронавирус в световен мащаб, а близо 602 000 са починали, показват данни на Ройтерс.

Покупките на бензин все още са под нивата отпреди пандемията, а търсенето на бензин на дребно в САЩ отново спада с нарастването на броя на заразените.

Вносът на петрол в Япония е спаднал с 14,7% на годишна база през юни, показват официалните данни, публикувани в понеделник.

Износът от третата по големина икономика в света е спаднал с двуцифрено число за четвърти пореден месец, тъй като пандемията на коронавирус оказва сериозно влияние върху глобалното търсене.

Производителите в САЩ са намалили броя на работещите платформи за нефт и природен газ до рекордно ниски нива за 11-та поредна седмица, показаха данните, публикувани в петък.

От своя страна цената на златото бележи ръст от 0,07% до ниво от 1 811,40 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 08:54 ч.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още