IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите ще оценяват фундамента на акциите по отчетите

Бичите настроения получават подкрепа от занижените прогнози на Wall Street, посочиха Бисер Варчев и трейдърите Димитър Калъпов, Георги Божидаров и Петър Миланов

10:10 | 20.07.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Глобалните икономически данни и финансовите отчети надминават прогнозните очаквания. Прогнозите на Wall Street са значително занижени (включващи най-лошите сценарии, страхове и очаквания за компаниите). Реалните данни са „по-малко“ лоши, т.е. са добри в очите на инвеститорите и подкрепят бичите настроения сред трейдърите. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Бисер Варчев, водещ на предаването Insider.

“Започна сезонът на отчетите. Всички трейдъри са отправили поглед към корпоративните данни, които ще бъдат основен двигател през следващите седмици. Финансовите показатели от последното тримесечие ще отчетат реалното влияние на короновирусната пандемия върху компаниите и техните печалби и респективно върху цените на акциите им“, посочи той.

„Wall Street имат занижени очаквания, включващи най-лошите сценарии за печалбите на компаниите. А реалните цифри всъщност надминават очакванията. Въпросът, който сега излиза на дневен ред, е дали растежът на нетния доход ще възобнови възходящата си тенденция“, обяснява Бисер Варчев.

Той обаче очаква възстановяването да отнеме няколко тримесечия, като прогнозите са за спад от 21,5% в печалбите на компаниите в S&P 500 през тази година. През следващата година обаче прогнозите са печалбите да нараснат с 28,2%.

„Това е голям оптимистичен обрат, дори и за трайните оптимистични стандарти на повечето анализатори на Wall Street“, смята анализаторът.

По думите му сред инвеститорите на Wall Street се наблюдава увеличение на експозициите в сектора на технологиите и в сектора на здравеопазването. В тези области се очаква компаниите да просперират от ускоряването на дигитализацията и цифровите услуги, предизвикани от  оставането вкъщи заради пандемията и ориентирането към хоумофис.

Варчев обърна внимание на компаниите, които отчетоха най-голям ръст на цените на акциите си по време на пандемията и предупреди, че те са най-уязвими в отчетите за приходите ако се разминат с прогнозите на анализаторите и са по-лоши с голяма отрицателна разлика - сривът на цените на тези акции ще бъде драстичен.

Събеседниците му Димитър Калъпов, Head of Trading и инвестиционен консултант на Варчев Финанс, Георги Божидаров, старши трейдър на Варчев Финанс, и Петър Миланов, главен брокер на Варчев Финанс, разкриха за зрителите  подбрани трейдинг тънкости и техники за търговия на световните пазари с водещи компании.

Защо трейдърите са със занижени очаквания? Какво може да се очаква от пазара? Какви съвети дават трейдърите за компании и индекси, които отчитат настроенията на пазара. Къде инвестират специалистите? Какви ще са корекциите при среброто? Какво ще е движението на валутните двойки и петрола?

Цялото предаване гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването Insider може да гледате тук.

Предаването е с информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и активи.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още