IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За първи път земеделците ще кандидатстват за евросубсидии онлайн

Допустими са инвестиции в земеделска техника и по мярката в биосигурност, съобщи предприемачът в земеделието Ивайло Тодоров.

15:08 | 21.07.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

За първи път по подмярка 4.1. бенефициентите ще кандидатстват по системата ИСУН (Информационна система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014 -2020 г.) по електронен път, като всичко трябва да е електронно сканирано с електронен подпис. Това съобщи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Ивайло Тодоров, предприемач в земеделието.

На въпрос как ще бъдат разпределени средствата той обясни, че приоритет се дава на малките производители – с до 35 млечни крави, като предимство имат и младите земеделски стопани до 40 години, както и тези, които до сега не са възползвали от подпомагане по мярката 4.1.

„Системата ИСУН изисква прецизност. Съветвам малките производители да използват консултанти. Има интерес към мярката, раздвижиха се производителите и мисля, че тези средства ще бъдат усвоени“, посочи Ивайло Тодоров.

По думите му сред допустимите инвестиции са тези земеделска техника и по мярката в биосигурност, които са нов елемент в допустимите дейности.

Ивайло Тодоров уточни, че специфичното при земеделската техника е, че е направено ограничение до 500 хиляди евро. „Необходимостта от тази техника трябва да бъде добре мотивирана, трябва да се прецизират инвестиционните намерения“, обясни още земеделският производител.

Целия разговор очаквайте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" гледайте тук.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още